Kokosmeel pannenkoeken / Coconut flour pancakes

 That’s Coconuts

coconut flour pancakes

 

In het begin maakte ik pannenkoeken van amandel meel. Deze smaakten goed, maar ik bleef toch het gevoel houden dat ze veel lekkerder konden zijn.
Dus de zoektocht naar het perfect recept begon. Ik vond verschillende recepten voor kokosmeel pannenkoeken en hieruit heb ik 1 perfect recept gemaakt.
Hierboven zie je de foto met het resultaat, ze zijn luchtig en smaken heerlijk met elke gewenste topping.
Heaven on a plate!

Keep reading for the English recipe Recept (voor ongeveer 7 pannenkoeken)

 

Ingrediënten

* 4 eieren op kamertemperatuur
* 1/2 cup kokosmeel
* 1 cup kokosmelk
* 1 theelepel vanille extract
* 1 theelepel bakpoeder
* snufje zout
* kokosolie om je pan mee in te vetten (of olijfolie/boter)

Bereiding

1.Meng de kokosmeel, bakpoeder en het zout in een kom
2. Klop de eieren in een andere kom luchtig
3. Voeg de kokosmelk en vanille toe aan de eieren
4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
5. Verwarm de koekenpan over middelhoog vuur en smelt hierin wat kokosolie (of olijfolie/boter)
6. Schep met een lepel beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels) en schud de pan zachtjes om het beslag te verspreiden
7. En nu is het geduld hebben… wacht ongeveer 2 minuten voordat je de pannenkoek omdraait. Bak de andere kant daarna ook ongeveer 2 minuten. Het aantal minuten is afhankelijk van je pan en de hitte, de pannenkoek is klaar om te draaien op het moment dat deze niet meer aan de pan vastplakt.

Ik vind het heerlijk om hierbij aardbeien en chocolade saus te eten.
Warm fruit is ook een aanrader!

Chocolade saus: Verwarm de chocolade met een klein beetje kokosolie au-bain-marie

En geniet!

 

English recipe

I started with almond flour pancakes, these where delicous but.. I missed something.
After finding several coconut flour recipes i made 1 perfect recipe out of them. Above is the result.
These are fluffy and delicious with every topping.
To me this is heaven on a plate!

Recipe (made 7 pancakes)

Ingredients:
* 4 eggs (room temperature)
* 1 cup coconut milk
* 1 teaspoon vanilla extract
* 1/2 cup coconut flour
* 1 teaspoon backing powder
* a pinch of salt
* coconut oil to grease your pan

Directions:
1. Combine the coconut flour with the backing powder and the salt in a big bowl
2. In another bowl beat the eggs until frothy
3. Mix the coconut milk and vanilla with the eggs
4. Stir the egg mix into the dry ingredients untill the coconut flour is completely incorporated
5. Preheat you pan over medium/low heat. Grease the pan with some coconut oil
6. Scoop some batter in the pan (i did about 2 tablespoons) and give it a light shake to even the pancake out
8. Now it’s all about being patient, give it about 2 minutes on each side (or untill pancake is easy to flip)

 

You can top them with any ingredients you please.
I did mine with strawberries and dark chocolate sauce.

Dark chocolate sauce: combine dark chocolate with a bit of coconut oil. Heat Au-bain-marie untill smooth.

Enjoy!!

3 gedachtes over “Kokosmeel pannenkoeken / Coconut flour pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *