Paleo Zoet

Bounty Bonbons

Tags:        

If we’re not meant to have midnight snacks, why is there a light in the fridge?

Bounty bonbons

Dit recept heb ik gevonden op een andere blog, het originele recept kan je hier vinden.

Ik ging er altijd van uit dat deze moeilijk te maken zouden zijn.. had ik het even verkeerd!
Deze heb je binnen 15 minuten gemaakt.
En.. nog beter.. hiermee maak je iedereen blij! (die van kokos houdt natuurlijk)

Keep reading for the English tekst

Ingrediënten
*
Pure chocolade (ik gebruikte die met 85% cacao)
*40 gram gesmolten kokosolie
*50 gram geraspte kokos (ongezoet)
*0,5 theelepel vanille extract
*1 eetlepel maple sirup of honing

Bereiding
 1. Smelt de chocolade au bain marie (hoeveelheid is afhankelijk van de vorm en hoeveelheid bonbons)
2. Bedek met een kwastje de kanten van je bonbon vorm, zorg dat er een dikke laag op de zijkant en onderkant zit
3. Plaats de vorm ongeveer 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard wordt
4. Mix de geraspte kokos met de olie, vanille en maple syrup of honing. Dit moet een dik en nat mengsel zijn, als het te droog is kan je wat extra honing toevoegen
5. Vul de bonbon vorm met de kokos mix en duw het wat aan zodat het stevig is
6. Bedek dit met meer gesmolten chocolade en plaats in de vriezer voor ongeveer 10 minuten zodat de chocolade hard wordt.
7. Haal de bonbons uit de vorm en ze zijn klaar om te eten!

(ik vond ze nog lekkerder de tweede dag)

 

English

This is a recipe i found on another blog. You can find the Original recipe here

I thought bonbons would be difficult to make.. but these are so easy!
And, you can make them in 10-15 minutes!
And.. another great aspect; everybody (even non-paleo people) will love them!

Ingredients
*
Dark chocolate (i used 85% cacao)
*40 grams melted coconut oil
*50 grams grated coconut (unsweetened)
*0,5 tsp vanille extract
*1 tblsp maple sirup or honey

Directions
 1. Melt the chocolat au bain marie
2. With a brush cover your bonbon moulds, make sure they are well covered with a thick layer of chocolate on the sides and bottom.
3. Place in the freezer for 10 minutes, so the chocolate will be hard.
4. Mix the grated coconut with the oil, vanille and sirup or honey. This should make a moist mixture, if you think its too dry you can add some more honey.
5. Fill the bonbon moulds with the coconut mixture and press firmly into the moulds.
6. Cover up with melted chocolate and place it in the freezer for about 15 minuted.
7. Take the Bounty bonbons out of their mould and enjoy!

(i enjoyed them even more on the second day)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.