Bounty Bonbons

If we’re not meant to have midnight snacks, why is there a light in the fridge?

Bounty bonbons

Dit recept heb ik gevonden op een andere blog, het originele recept kan je hier vinden.

Ik ging er altijd van uit dat deze moeilijk te maken zouden zijn.. had ik het even verkeerd!
Deze heb je binnen 15 minuten gemaakt.
En.. nog beter.. hiermee maak je iedereen blij! (die van kokos houdt natuurlijk)

Keep reading for the English tekst

Ingrediënten
*
Pure chocolade (ik gebruikte die met 85% cacao)
*40 gram gesmolten kokosolie
*50 gram geraspte kokos (ongezoet)
*0,5 theelepel vanille extract
*1 eetlepel maple sirup of honing

Bereiding
 1. Smelt de chocolade au bain marie (hoeveelheid is afhankelijk van de vorm en hoeveelheid bonbons)
2. Bedek met een kwastje de kanten van je bonbon vorm, zorg dat er een dikke laag op de zijkant en onderkant zit
3. Plaats de vorm ongeveer 10 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard wordt
4. Mix de geraspte kokos met de olie, vanille en maple syrup of honing. Dit moet een dik en nat mengsel zijn, als het te droog is kan je wat extra honing toevoegen
5. Vul de bonbon vorm met de kokos mix en duw het wat aan zodat het stevig is
6. Bedek dit met meer gesmolten chocolade en plaats in de vriezer voor ongeveer 10 minuten zodat de chocolade hard wordt.
7. Haal de bonbons uit de vorm en ze zijn klaar om te eten!

(ik vond ze nog lekkerder de tweede dag)

 

English

This is a recipe i found on another blog. You can find the Original recipe here

I thought bonbons would be difficult to make.. but these are so easy!
And, you can make them in 10-15 minutes!
And.. another great aspect; everybody (even non-paleo people) will love them!

Ingredients
*
Dark chocolate (i used 85% cacao)
*40 grams melted coconut oil
*50 grams grated coconut (unsweetened)
*0,5 tsp vanille extract
*1 tblsp maple sirup or honey

Directions
 1. Melt the chocolat au bain marie
2. With a brush cover your bonbon moulds, make sure they are well covered with a thick layer of chocolate on the sides and bottom.
3. Place in the freezer for 10 minutes, so the chocolate will be hard.
4. Mix the grated coconut with the oil, vanille and sirup or honey. This should make a moist mixture, if you think its too dry you can add some more honey.
5. Fill the bonbon moulds with the coconut mixture and press firmly into the moulds.
6. Cover up with melted chocolate and place it in the freezer for about 15 minuted.
7. Take the Bounty bonbons out of their mould and enjoy!

(i enjoyed them even more on the second day)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *