Paleo Zoet

Chocolade chip koekjes / Chocolate chip cookies

Tags:           

I’m not a glutton, I’m an explorer of food

Chocolate chip cookies

Vandaag had ik weer zin om koekjes te bakken.
Ik gebruikte dezelfde basis als voor de ‘bacon-bieslook koekjes’ die je ook op deze blog kunt vinden.

Keep reading for the English text

Ingrediënten
*2 1/2 cup amandelmeel
*2 eetlepels kokosmeel
*1 eetlepel geraspte kokos
*1/2 theelepel bakpoeder
*snufje zout
*2 eieren, losgeklopt
*1/4 cup vloeibare kokosolie
*2 theelepels honing
*chocolate chips naar smaak (ik gebruikte extra pure chocolade die ik in stukjes hakte)

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en zet aan de kant
2. Mix het amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, bakpoeder en zout in een kom
3. Voeg de geklopte eieren, kokosolie en honing toe en roer goed door
4. Voeg nu de chocolade toe en zorg dat deze gelijkmatig over het deeg verdeeld is, je deeg zal een bal vormen
5. Vorm de koekjes en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat
6. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze goudbruin zijn

De koekjes kunnen ongeveer 3-4 dagen bewaard worden in een luchtdichte trommel (als je dat al haalt)

PS: Als je de kokosolie hebt moeten smelten, en dus warm toevoegt aan het beslag, zullen de kleinere stukjes chocolade smelten.
Dat gebeurde bij mij, maar dat maakt natuurlijk niet uit! Het zijn nu gewoon dubbele chocolat chip koekjes geworden 🙂

 

English

Today i felt like baking some cookies again.
I used almost the same recipe as for the ‘bacon and chives cookies’ you can also find on my blog.

Ingredients
*
2 1/2 cups almond flour
*2 tablespoons coconut flour
*1 tablespoon grated coconut
*1/2 teaspoon baking soda
*pinch of sea salt
*2 eggs, whisked
*1/4 cup melted coconut oil
*2 teaspoons honey
*chocolate chips to taste (i used extra dark chocolate)

Instructions
1.Preheat oven to 350 degrees.  Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
2. In a large bowl whisk together almond flour, coconut flour, grated coconut, baking soda, and sea salt.
3. Stir in whisked eggs, coconut oil, and honey and mixing to combine.
4. Add the chocolate chips until well incorporated.  The dough should form into a ball.
5. Form the cookies and line them on a backing sheet.
6. Bake the cookies 15-20 minutes or until golden brown.

Cookies can be stored in an airtight container in a cool dry place for about 3-4 days (if they last that long).

Note: when you incorporate the hot melted coconut oil into the the batter when you already have the chocolate chips in, the smaller pieces will melt.
That’s what i did by accident, but it doens’t matter! Tastes great and they are almost a double chocolate chip cookie 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.