Paleo Zoet

Bessen & appel crumble / Berries & apple crumble

Tags:            

 

Eat less Sugar (you’re sweet enough already)

20140321-213347.jpg

Gisteren na het avondeten had ik zin in wat lekkers en dan met name iets zoets en met kruimels.

Ik had nog bessen (doosje AH) in de vriezer en een appel die op moest.
Vergeef het me als het recept er een beetje raar uit ziet, ik heb hem terplekke bedacht 🙂

Keep reading for the English tekst

Met de volgende ingrediënten heb ik 4 bakjes kunnen vullen:
* 1,5 cup bevroren bessen (doosje AH)
* 1 appel
* 1 ei
* 0,5 cup amandelmeel
* 5 eetlepels kokosmeel
* 1 theelepel honing
* 0,5 theelepel vanille extract
* 2 eetlepels verse sinaasappel sap

Bereiding
1. Vervarm de oven voor op 200C
2. In een pannetje, verwarm de bessen met de gesneden appel en de sinaasappel sap
3. Mix het amandelmeel, kokosmeel, honing, ei en vanille extract in een kom
4. Pak de bakjes en verdeel hierover de bessen/appel mix
5. Verkruimel hierover de amandelmeel mix
6. Plaats in het midden van de oven en bak ze voor ongeveer 20 minuten (totdat ze goudbruin zijn)

English

Yesterday after dinner I felt like having a treat, something sweet and something with crumbles.

I had some frozen berries and an apple to use for the base.
So forgive me if this recipe seems somehow strange.. I came up with the right ingredients while I was making it 🙂

I made 4 ramekins with the following ingredients:
* 1,5 cup frozen berries
* 1 apple
* 1 egg
* 0,5 cup almond meal
* 5 tablespoons coconut flour
* 1 teaspoon honey
* 0,5 teaspoon vanilla extract
* 2 tablespoons orange juice (fresh is best of course)

Then what:
1. preheat your oven to 200 degrees Celsius
2. heat up the berries with the chopped apple and the orange juice
3. in a bowl mix the almond meal, coconut flour, honey, egg and the vanilla
4. put the berries/apple mixture in the ramekins
5. crumble over the almond meal mixture
6. place in the middle of your oven for about 20 minutes, or until golden brown

20140321-213355.jpg

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.