Vlees

Italiaanse gehaktballetjes uit de oven / Italian oven baked meatballs

Tags:         

If it doesn’t have meat, it’s a snack

top

Dit is tegenwoordig echt ons favoriete gerecht.
En het is véél! Zoveel dat we er 2 dagen van kunnen eten en stiekem smaakt het de tweede dag nog veel beter!
Erg lekker met een groene salade erbij.

Keep reading for the English text

Ingrediënten:
*
1 ei
* 500 g rundergehakt
* 1 tl gedroogde oregano
* olie
* 1 ui, fijngesnipperd
* 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
* 3 stengels bleekselderij, in de lengte gesneden
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 1 blik tomatenblokjes
* 1 bakje cherrytomaten, gehalveerd en zaadjes eruit geknepen
* 1 bol mozzarella
* 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
* 50 g kaas, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Doe het gehakt, het eigeel en de oregano in een mengkom en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles goed met je handen.
foto a

Vorm het gehaktmengsel tot gehaktballetjes met je handen, ongeveer ter grootte van een golfballetje.

Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Doe een scheut olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes 5 min. tot ze rondom goudbruin zijn.
foto b

 

Verwarm een steelpan/hapjespan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie, de ui, bleekselderij en knoflook in de pan. Doe de deksel op de pan en fruit het 10/15 min., of tot de groenten zacht en zoet zijn. Schep af en toe om.
foto 1

Haal het deksel van de pan en bak nog 5 min, of tot de groenten goudbruin beginnen te worden. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het lege tomaatblik half met water en giet dit in de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15/20 min. zachtjes koken, of tot de saus is ingedikt.
foto 2

Schep de tomatensaus in een grote ovenschaal en spreid uit in een gelijkmatige laag. Verdeel de gehaktballetjes over de saus.
foto 4

Schep de cherrytomaten om met zout en peper en een scheutje olie. Verdeel ze over de ovenschaal.
Scheur een stukje mozzarella af, wikkel in een blaadje basilicum en plaats het tussen 2 gehaktballetjes in de ovenschaal. Herhaal dit tot alle mozzarella op is.
foto 3foto 5

Strooi de geraspte kaas over de gehaktballetjes
foto 6

Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn en de saus bubbelt
foto 7

 

English

This is definately our favourite dish.
And its a lot!! We can eat this for 2 days, and to be honest; the second day it tastes even better!

Ingredients:
*
1 egg
* 500 gram ground beef
* 1 teaspoon dried oreganooil
* 1 onion, diced
* 2 stems celery, finely diced
* 3 stems celery, cut lenghtwise
* 2 gloves garlic, finely diced
* 1 can diced tomatoes
* 1 tray cherry tomatoes, cut in half and without the seeds
* 1 mozzarella
* basil leaves
* 50 grams grated cheese

Then what:

Preheat you oven at 200C.

In a bowl mix together the ground beef, egg yolk and the oregano and add salt and pepper to taste. With your hands combine everything well
foto a
Make meatballs with your hands, more or less the size of a golfball
Bake the meatballs for 5 minutes untill they are golden brown
foto b

Heat up a pan over middle high fire. Add a good splash of oil and put in the onion, celery and garlic. Close the pan with a lid and cook it for about 10/15 minutes, untill tender and sweet. Make sure you don’t forget to stir every once a while
foto 1

Take the lid of the pan and bake for another 5 minutes, untill everything is golden brown. Add the can diced tomatoes. Fill the empty can halfway with water and add to the mixture, add salt and pepper to taste and let it boil for about 15/20 minutes. Untill the sauce is getting thicker
foto 2

Put the tomatosauce in a big ovendish, make sure it’s 1 even layer. Divide the meatballs over the tomatosauce
foto 4

Mix the cherry tomatoes with some salt, pepper and a splash of oil. Divide these over the dish
Tear of a piece of mozzarella and put it in between 2 leaves of basil. Place this between the meatballs, keep doing this untill all the mozzarella is used
foto 3foto 5

As finishing touch: finish the dish off with the grated cheese
foto 6

Put the dish into the preheated oven for 30 minutes, untill the meatballs are cooked and the sauce bubbling 🙂
foto 7

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.