Zoet

Appel-kaneel mug cake / Apple-cinnamon mug cake

Tags:       

You’re the apple of my eye

IMG_2292

Al vaker zag ik ze voorbij komen op de vele blogs die ik lees en op instagram.
Elke keer vroeg ik me af hoe dit nou ging werken in de magnetron.

De hele maand april doe ik mee aan een instagram challenge (instachallenge) vandaag (nr. 10) zou een foto van een toetje moeten zijn.
Mooi excuus om deze dus een keer te maken! Het basis recept vond ik op internet, ik besloot er een appel-kaneel versie van te maken.
En het resultaat; erg lekker en echt super makkelijk! (binnen 3 minuten is het klaar)

Keep reading for the English recipe

IMG_2286

IngrediΓ«nten
* 3 eetlepels amandelmeel
* 1 grote theelepel kokosmeel
* 1 ei
* 1 grote theelepel kokosbloem suiker
* 1/2 appel, klein gesneden
* 1 theelepel kaneel
* 1 theelepel citroensap

Bereiding
1. Pak een mok die magnetron bestendig is
2. Doe alle ingrediΓ«nten in de mok en roer goed door met een vork
3. Zet de mok ongeveer 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op vol vermogen (tijd kan verschillen per magnetron, begin met 1,5 minuut)
4. Het is erg heet! Dus heel even geduld hebben en dan smullen πŸ™‚

IMG_2294

English

Ingredients
* 3 tablespoons almond flour
* 1 heaping teaspoon coconut flour
* 1 egg
* 1 heaping teaspoon coconutflower sugar
* 1/2 apple, chopped into small pieces
* 1 teaspoon cinnamon
* 1 teaspoon lemon juice

Directions
1. Take a mug that’s microwave approved
2. Put all the ingredients into the mug and stir well with a fork
3.Β Place the mugΒ 1,5 till 2 minutes in the microwave (time can vary per microwave, start with 1,5 minute)
4. It’s very hot! So have a little patience and then enjoy your cake πŸ™‚

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.