Groenten Paleo

Mediteraanse bloemkool salade / Mediterranean cauliflower salad

Tags:       

Eating is a need, enjoying is an art

cauliflower

Mijn favoriete salade bij de BBQ is zeker deze bloemkool salade.
Brr, bloemkool salade?! ik hoor het je al denken… en dat is dan ook meteen precies hetzelfde wat ik dacht.
Maar het is heerlijk! Door al die lekkere ingrediΓ«nten is het een zomerse en frisse salade.

Keep reading for the English recipe

IngrediΓ«nten:
* 1 bloemkool, in kleine roosjes
*Β 1 rode paprika, in stukjes
* 1/2 groene paprike, in stukjes
* handvol zwarte olijven, in ringen
* handvol gedroogde cranberries, in stukjes
* 1 kleine rode ui, gesnipperd
* 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
* 1/2 theelepel gedroogde oregano
* 3 eetlepels olijf olie
* 1 eetlepel witte wijn azijn
* zout & peper naar smaak

Bereiding:
1. Stoom of kook de bloemkool totdat deze net iets zacht wordt (maar nog wel bite heeft)
2. Afspoelen met koud water zodat het kook proces stopt
3. Mix de olie, azijn, peterselie, oregano en peper & zout in een bakje
4. Doe alle groenten in een grote schaal en giet hier de dressing overheen
5. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast voordat je gaat eten

 

English

Ingredients:
* 1 cauliflower, in florets
* 1 red bell pepper, chopped
* 1/2 green bell pepper. chopped
* handfull black olives, chopped
* handfull dried cranberries, chopped
* 1 small red onion, chopped
* 2 tablespoons fresh parsley, chopped
* 1/2 teaspoon dried oregano
* 3 tablespoons olive oil
* 1 tablespoon white wine vinigar
* salt and pepper to taste

Directions:
1. Steam or cook the cauliflower untill just tender (with a bite)
2. Refresh under cold water to stop the cooking process
3. Mix all the vegetables in a big bowl
4. Whish together the oil, vinegar, parsley, oregano, salt and pepper and pour over the vegetables
5. Keep in the refrigerator for at least two hours

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.