Vlees

Boeuf Bourguignon

Tags:      

foto 1
Dit gerecht doet me denken aan toen ik met mijn moeder en zusje in Parijs was.
Het was koud en het sneeuwde.. De Boeuf Bourguignon die we daar aten warmde ons heerlijk op en heeft goede herinneringen!
Deze komt aardig in de buurt, maar ik denk dat het nooit zo lekker zal smaken als toen in Parijs!

Ik heb er zelf een kleine twist aangegeven door wat extra ingrediΓ«nten toe te voegen.
Wil je echt voor de authentieke smaak gaan? Laat dan de bleekselderij en zilveruitjes achterwege.

Ingredienten
*750 gram riblappen, in stukjes van ongeveer 2×2 cm
*1 blikje tomatenpuree (70 gram)
*1 bakje champignons, schoongemaakt en gehalveerd
*20 gram verse peterselie
*2 uien, in ringen
*2 laurier blaadjes
*1 pot zilveruitjes (340 gram), uitgelekt
*1,5 winterpeen, in plakjes
*3 stengels bleekselderij, in plakjes
*750 ml rode wijn
*3 tenen knoflook, in plakjes
*2 takjes verse tijm
*1,5 theelepel Provençaalse kruiden

Bereiding
1. Verwarm een grote pan met een flinke scheut olijfolie (of boter)
2. Bak hierin het rundvlees goudbruin
3. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee
5. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook
6. Voeg alle kruiden toe (behalve de peterselie) en laat het 2,5 uur zachtjes stoven (voeg wat water toe als er te weinig vocht aanwezig is)
7. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en laat nog 2 uur stoven
8. De boeuf bourguignon is klaar als het vlees helemaal mals is (dit kan al eerder zijn, maar ik vind het lekkerder als het lang heeft gestoofd)
9. Garneer met de peterselie

Wij aten het vanavond met de zoete aardappels uit de oven.
Het recept vind je hier.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.