Inspiratie Recepten Zoet

Marmercake met bosbessen -Glutenvrij

Tags:     

Alweer een tijdje geleden kocht ik op een glutenvrije markt verschillende producten van GlutenfreeWebshop.com
Al eerder had ik wat spullen online gekocht die erg lekker waren, dus toen ze op een markt in de buurt stonden moest ik daar natuurlijk even naar toe.

Ik kocht onder andere Lisa’s choice cakemix.
Deze is glutenvrij en super lekker! Zelf voegde ik nog wat extra ingrediënten toe.

Meteen een goede reden om mijn siliconen bakvorm in de vorm van een roos te gebruiken! (deze kocht ik ook op deze markt)
Mocht je graag een glutenvrij markt willen bezoeken, neem dan een kijkje op de website glutenvrij.nl. Hierop staat een agenda met verschillende kookcursussen en markten.

Cake 3

Ingrediënten
* 450 gram Lisa’s choice cakemix
* 250 gram roomboter
* 4 eieren
* 10 gram citroensap
* 1 bakje bosbessen (AH)  (of meer/minder naar smaak)
* 1 eetlepel cacao (of meer/minder naar smaak)

 

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (omdat mijn oven alleen op ‘hele’ graden kan heb ik hem op 180 graden gezet)
2. Klop met een mixer de boter met de citroensap luchtig
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel
4. Voeg de cakemix toe en klop het geheel tot een glad beslag
5. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom en voeg hieraan de cacao toe, roer goed door tot een glad beslag
6. Voeg aan het andere deel van het beslag de bosbessen toe en roer door
7. Vet een cake vorm (of tulband) in met wat olie
8. Verdeel hierover het beslag met de bosbessen, vervolgens schep je het cacaobeslag eroverheen
9. Meng met een lepel het cacaobeslag door het bosbessenbeslag
10. Bak de cake 60 minuten in een voorverwarmde oven, of totdat er een saté prikker schoon uitkomt

 

Lisa’s choice cake mix koop je op de website van Glutenfreewebshop.com voor €4,45
Op deze website vind je ook heerlijke pannenkoekenmix/melen/koekjes/pasta en granola’s!
Lisa's choice

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.