Groenten Paleo

Hasselback zoete aardappels / Hasselback sweet potatoes

Tags:   

De hasselback aardappel, heerlijk en een lust voor het oog.
Dit recept vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in de 18de eeuw.

Natuurlijk kan dit ook met de ‘gewone’ aardappel.
Het recept is zonder specifieke eenheden omdat je de kruiden echt moet toevoegen naar smaak.

Ingrediënten
* Zoete aardappels
* Olijfolie/Kokosolie
* Knoflook (ik gebruikte per 2 aardappels 1 teentje)
* Paprikapoeder
* Zeezout
* Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Boen de aardappelen goed schoon (want we eten ze met schil en al)
Snijd een klein kapje van de onderkant zodat de aardappel goed blijft staan
foto 2
Snijd vervolgens elke aardappel in, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd! (door bijvoorbeeld 2 eetstokjes er langs te leggen)
Zorg dat elk plakje even dun is, ongeveer 0,4/0,5 mm
Snijd vervolgens de knoflook in dunne plakjes
hasselback 2garlic
Leg de aardappels in een ovenschaal
Steek de knoflook her en der in de inkepingen van de aardappels
Strooi hier overheen de paprikapoeder, zeezout, peper en besprenkel royaal met olie
Hasselback 1
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak ze in 50-60 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels)
foto 5
(deze foto is niet zo heel mooi, maarja.. ik had bezoek en we hadden honger!!)

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.