Groenten Paleo

Hasselback zoete aardappels / Hasselback sweet potatoes

Tags:      

A taste of the good life

Hasselback 1

De hasselback aardappel, heerlijk en een lust voor het oog.
Dit recept vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in de 18de eeuw.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English recipe

Natuurlijk kan dit ook met de ‘gewone’ aardappel.
Het recept is zonder specifieke eenheden omdat je de kruiden echt moet toevoegen naar smaak.

Ingrediënten
* Zoete aardappels
* Olijfolie/Kokosolie
* Knoflook (ik gebruikte per 2 aardappels 1 teentje)
* Paprikapoeder
* Zeezout
* Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Boen de aardappelen goed schoon (want we eten ze met schil en al)
Snijd een klein kapje van de onderkant zodat de aardappel goed blijft staan
foto 2
Snijd vervolgens elke aardappel in, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd! (door bijvoorbeeld 2 eetstokjes er langs te leggen)
Zorg dat elk plakje even dun is, ongeveer 0,4/0,5 mm
Snijd vervolgens de knoflook in dunne plakjes
hasselback 2garlic
Leg de aardappels in een ovenschaal
Steek de knoflook her en der in de inkepingen van de aardappels
Strooi hier overheen de paprikapoeder, zeezout, peper en besprenkel royaal met olie
Hasselback 1
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak ze in 50-60 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels)
foto 5
(deze foto is niet zo heel mooi, maarja.. ik had bezoek en we hadden honger!!)

 

Engels Recept

A hasselback potatoe, delicious and a pleasure to look at.
This recipe is founded in the Swedish Hasselbacken restaurant in the 18th century.

Ofcourse you can also make this with a ‘regular’ potatoe.
The ingredients in this recipe are not with specific measurements, you have to add things by taste.

 

Ingredients
*
Sweet potatoes
* Olive oil/Coconut oil
* Garlic (i used 1 glove for 2 potatoes)
* Paprika powder
* Sea salt
* Pepper
Directions

Preheat the oven to 200 degrees celcius
Clean the potatoes carefully (becasue the skin stays on)
Cut a small piece from the bottom of the potatoes. This will give a flat surfaces so potatoes will not roll around.
foto 2
Cut each potatoe in small slices, be carefull not to completely cut all through the potatoe! (by lining the potatoe with chopsticks or something like that)
Make each slice the same thickness, around 0,4/0,5 mm
Cut the garlic gloves in small slices
hasselback 2garlic
Place the potatoes in a ovendish Put the garlic random in between the potatoe slices
Season the potatoes with paprika powder, sea salt, pepper and drizzle with oil
Hasselback 1
Put the dish into the preheated oven and bake for 50-60 minutes (time depends on the size of your potatoes)
foto 5
(I know this picture is not really nice, but.. we had visitors and we were hungry!!)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.