Ei Groenten Paleo

Taart korst / Pie crust -Paleo

Tags:             

Promises and pie crust are made to be broken

quiche crust 3

Al zolang ik me kan herinneren vind ik quiche echt super lekker.
Quiche Lorraine is zelfs het eerste gerecht wat ik leerde koken! Ik had een kinder kookboek gekregen van mijn ouders en de pagina’s waarop het recept voor de quiche stond waren het bewijs dat deze vaak gemaakt werd (vlekken etc)

Vanochtend besloot ik dat ik zin had in Quiche. Helaas had ik niet de ingrediënten in huis om een Lorraine te maken, maar het fijne van Quiche is dat er eigenlijk alle restjes wel in kunnen!
De uitdaging was natuurlijk om eerst een goede korst te maken.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English text


Recept voor de korst (voor een medium vorm)

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel rozemarijn
* 0,5 theelepel bakpoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Druk het deeg in de vorm zodat de bodem bedekt is en je een opstaand randje hebt. Prik er enkele gaatjes met een vork in
quiche crust 1
4. Bak de korst gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
5. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen
6. Vul de korst met de gewenste vulling en bak nog eens af voor 20 minuten
quiche crust 2
Mijn vulling bestond uit:
* 3 eieren
* halve groene paprika
* half uitje
* handvol salami
* 2 handenvol spinazie
Bak eerst alle ingrediënten, behalve de eieren, op een middelhoog vuur voordat je het in de schaal doet.

 

English

For as long as I can remember I absolutely loved quiche.
In fact, Quiche Lorraine was the first dish I learned how to cook! From my parents I’d gotten a children’s cookbook and the pages that had the quiche recipe had the prove it was been made a lot (staines etc)

This morning I craved a good Quiche. But of course I didn’t had the ingredients to make a Quiche Lorraine, the good thing is you can almost use any vegetables you have laying around.
But the real challange was to make a good crust!

 

Recipe for the crust (medium size)

Ingredients
* 1/4 cup almondflour
* 1/2 cup coconutflour
* 2 tablespoons melted coconutoil
* 2 eggs
* 1 teaspoon honey
* 1 teaspoon thyme
* 1 teaspoon rosemary
* 0,5 teaspoon baking powder
* salt and pepper

Directions
1. Preheat the oven to 180 degrees celcius
2. Mix all ingredients in a bowl
3. Press the dough into the ovendish until it’s covered. Pinch some holes with a fork
quiche crust 1
4. Bake the crust for 20 minutes in the preheated oven
5. Take it out of the oven and let it cool completely
6. Fill the dish with any ingredients you like and bake for 20 minutes (180 degrees celcius)
quiche crust 2
My filling was:
* 3 eggs
* half green bellpepper
* half onion
* handfull sausage
* 2 handsfull spinach
Cook all the ingredients over medium fire, except the eggs, before putting it in the dish

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.