Appel-kaneel mug cake / Apple-cinnamon mug cake

You’re the apple of my eye

IMG_2292

Al vaker zag ik ze voorbij komen op de vele blogs die ik lees en op instagram.
Elke keer vroeg ik me af hoe dit nou ging werken in de magnetron.

De hele maand april doe ik mee aan een instagram challenge (instachallenge) vandaag (nr. 10) zou een foto van een toetje moeten zijn.
Mooi excuus om deze dus een keer te maken! Het basis recept vond ik op internet, ik besloot er een appel-kaneel versie van te maken.
En het resultaat; erg lekker en echt super makkelijk! (binnen 3 minuten is het klaar)

Keep reading for the English recipe

IMG_2286

Ingrediënten
* 3 eetlepels amandelmeel
* 1 grote theelepel kokosmeel
* 1 ei
* 1 grote theelepel kokosbloem suiker
* 1/2 appel, klein gesneden
* 1 theelepel kaneel
* 1 theelepel citroensap

Bereiding
1. Pak een mok die magnetron bestendig is
2. Doe alle ingrediënten in de mok en roer goed door met een vork
3. Zet de mok ongeveer 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op vol vermogen (tijd kan verschillen per magnetron, begin met 1,5 minuut)
4. Het is erg heet! Dus heel even geduld hebben en dan smullen :)

IMG_2294

English

Ingredients
* 3 tablespoons almond flour
* 1 heaping teaspoon coconut flour
* 1 egg
* 1 heaping teaspoon coconutflower sugar
* 1/2 apple, chopped into small pieces
* 1 teaspoon cinnamon
* 1 teaspoon lemon juice

Directions
1. Take a mug that’s microwave approved
2. Put all the ingredients into the mug and stir well with a fork
3. Place the mug 1,5 till 2 minutes in the microwave (time can vary per microwave, start with 1,5 minute)
4. It’s very hot! So have a little patience and then enjoy your cake :)

 

Een gedachte over “Appel-kaneel mug cake / Apple-cinnamon mug cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *