Boeuf Bourguignon

foto 1
Dit gerecht doet me denken aan toen ik met mijn moeder en zusje in Parijs was.
Het was koud en het sneeuwde.. De Boeuf Bourguignon die we daar aten warmde ons heerlijk op en heeft goede herinneringen!
Deze komt aardig in de buurt, maar ik denk dat het nooit zo lekker zal smaken als toen in Parijs!

Ik heb er zelf een kleine twist aangegeven door wat extra ingredi├źnten toe te voegen.
Wil je echt voor de authentieke smaak gaan? Laat dan de bleekselderij en zilveruitjes achterwege.

Ingredienten
*750 gram riblappen, in stukjes van ongeveer 2×2 cm
*1 blikje tomatenpuree (70 gram)
*1 bakje champignons, schoongemaakt en gehalveerd
*20 gram verse peterselie
*2 uien, in ringen
*2 laurier blaadjes
*1 pot zilveruitjes (340 gram), uitgelekt
*1,5 winterpeen, in plakjes
*3 stengels bleekselderij, in plakjes
*750 ml rode wijn
*3 tenen knoflook, in plakjes
*2 takjes verse tijm
*1,5 theelepel Proven├žaalse kruiden

Bereiding
1. Verwarm een grote pan met een flinke scheut olijfolie (of boter)
2. Bak hierin het rundvlees goudbruin
3. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee
5. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook
6. Voeg alle kruiden toe (behalve de peterselie) en laat het 2,5 uur zachtjes stoven (voeg wat water toe als er te weinig vocht aanwezig is)
7. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en laat nog 2 uur stoven
8. De boeuf bourguignon is klaar als het vlees helemaal mals is (dit kan al eerder zijn, maar ik vind het lekkerder als het lang heeft gestoofd)
9. Garneer met de peterselie

Wij aten het vanavond met de zoete aardappels uit de oven.
Het recept vind je hier.

 

2 gedachtes over “Boeuf Bourguignon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *