Hasselback zoete aardappels / Hasselback sweet potatoes

A taste of the good life

Hasselback 1

De hasselback aardappel, heerlijk en een lust voor het oog.
Dit recept vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in de 18de eeuw.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English recipe

Natuurlijk kan dit ook met de ‘gewone’ aardappel.
Het recept is zonder specifieke eenheden omdat je de kruiden echt moet toevoegen naar smaak.

Ingrediënten
* Zoete aardappels
* Olijfolie/Kokosolie
* Knoflook (ik gebruikte per 2 aardappels 1 teentje)
* Paprikapoeder
* Zeezout
* Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Boen de aardappelen goed schoon (want we eten ze met schil en al)
Snijd een klein kapje van de onderkant zodat de aardappel goed blijft staan
foto 2
Snijd vervolgens elke aardappel in, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd! (door bijvoorbeeld 2 eetstokjes er langs te leggen)
Zorg dat elk plakje even dun is, ongeveer 0,4/0,5 mm
Snijd vervolgens de knoflook in dunne plakjes
hasselback 2garlic
Leg de aardappels in een ovenschaal
Steek de knoflook her en der in de inkepingen van de aardappels
Strooi hier overheen de paprikapoeder, zeezout, peper en besprenkel royaal met olie
Hasselback 1
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak ze in 50-60 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels)
foto 5
(deze foto is niet zo heel mooi, maarja.. ik had bezoek en we hadden honger!!)

 

Engels Recept

A hasselback potatoe, delicious and a pleasure to look at.
This recipe is founded in the Swedish Hasselbacken restaurant in the 18th century.

Ofcourse you can also make this with a ‘regular’ potatoe.
The ingredients in this recipe are not with specific measurements, you have to add things by taste.

 

Ingredients
*
Sweet potatoes
* Olive oil/Coconut oil
* Garlic (i used 1 glove for 2 potatoes)
* Paprika powder
* Sea salt
* Pepper
Directions

Preheat the oven to 200 degrees celcius
Clean the potatoes carefully (becasue the skin stays on)
Cut a small piece from the bottom of the potatoes. This will give a flat surfaces so potatoes will not roll around.
foto 2
Cut each potatoe in small slices, be carefull not to completely cut all through the potatoe! (by lining the potatoe with chopsticks or something like that)
Make each slice the same thickness, around 0,4/0,5 mm
Cut the garlic gloves in small slices
hasselback 2garlic
Place the potatoes in a ovendish Put the garlic random in between the potatoe slices
Season the potatoes with paprika powder, sea salt, pepper and drizzle with oil
Hasselback 1
Put the dish into the preheated oven and bake for 50-60 minutes (time depends on the size of your potatoes)
foto 5
(I know this picture is not really nice, but.. we had visitors and we were hungry!!)

6 gedachtes over “Hasselback zoete aardappels / Hasselback sweet potatoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *