Mediteraanse bloemkool salade / Mediterranean cauliflower salad

Eating is a need, enjoying is an art

cauliflower

Mijn favoriete salade bij de BBQ is zeker deze bloemkool salade.
Brr, bloemkool salade?! ik hoor het je al denken… en dat is dan ook meteen precies hetzelfde wat ik dacht.
Maar het is heerlijk! Door al die lekkere ingrediënten is het een zomerse en frisse salade.

Keep reading for the English recipe

Ingrediënten:
* 1 bloemkool, in kleine roosjes
* 1 rode paprika, in stukjes
* 1/2 groene paprike, in stukjes
* handvol zwarte olijven, in ringen
* handvol gedroogde cranberries, in stukjes
* 1 kleine rode ui, gesnipperd
* 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
* 1/2 theelepel gedroogde oregano
* 3 eetlepels olijf olie
* 1 eetlepel witte wijn azijn
* zout & peper naar smaak

Bereiding:
1. Stoom of kook de bloemkool totdat deze net iets zacht wordt (maar nog wel bite heeft)
2. Afspoelen met koud water zodat het kook proces stopt
3. Mix de olie, azijn, peterselie, oregano en peper & zout in een bakje
4. Doe alle groenten in een grote schaal en giet hier de dressing overheen
5. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast voordat je gaat eten

 

English

Ingredients:
* 1 cauliflower, in florets
* 1 red bell pepper, chopped
* 1/2 green bell pepper. chopped
* handfull black olives, chopped
* handfull dried cranberries, chopped
* 1 small red onion, chopped
* 2 tablespoons fresh parsley, chopped
* 1/2 teaspoon dried oregano
* 3 tablespoons olive oil
* 1 tablespoon white wine vinigar
* salt and pepper to taste

Directions:
1. Steam or cook the cauliflower untill just tender (with a bite)
2. Refresh under cold water to stop the cooking process
3. Mix all the vegetables in a big bowl
4. Whish together the oil, vinegar, parsley, oregano, salt and pepper and pour over the vegetables
5. Keep in the refrigerator for at least two hours

2 gedachtes over “Mediteraanse bloemkool salade / Mediterranean cauliflower salad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *