Taart korst / Pie crust -Paleo

Promises and pie crust are made to be broken

quiche crust 3

Al zolang ik me kan herinneren vind ik quiche echt super lekker.
Quiche Lorraine is zelfs het eerste gerecht wat ik leerde koken! Ik had een kinder kookboek gekregen van mijn ouders en de pagina’s waarop het recept voor de quiche stond waren het bewijs dat deze vaak gemaakt werd (vlekken etc)

Vanochtend besloot ik dat ik zin had in Quiche. Helaas had ik niet de ingrediënten in huis om een Lorraine te maken, maar het fijne van Quiche is dat er eigenlijk alle restjes wel in kunnen!
De uitdaging was natuurlijk om eerst een goede korst te maken.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English text


Recept voor de korst (voor een medium vorm)

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel rozemarijn
* 0,5 theelepel bakpoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Druk het deeg in de vorm zodat de bodem bedekt is en je een opstaand randje hebt. Prik er enkele gaatjes met een vork in
quiche crust 1
4. Bak de korst gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
5. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen
6. Vul de korst met de gewenste vulling en bak nog eens af voor 20 minuten
quiche crust 2
Mijn vulling bestond uit:
* 3 eieren
* halve groene paprika
* half uitje
* handvol salami
* 2 handenvol spinazie
Bak eerst alle ingrediënten, behalve de eieren, op een middelhoog vuur voordat je het in de schaal doet.

 

English

For as long as I can remember I absolutely loved quiche.
In fact, Quiche Lorraine was the first dish I learned how to cook! From my parents I’d gotten a children’s cookbook and the pages that had the quiche recipe had the prove it was been made a lot (staines etc)

This morning I craved a good Quiche. But of course I didn’t had the ingredients to make a Quiche Lorraine, the good thing is you can almost use any vegetables you have laying around.
But the real challange was to make a good crust!

 

Recipe for the crust (medium size)

Ingredients
* 1/4 cup almondflour
* 1/2 cup coconutflour
* 2 tablespoons melted coconutoil
* 2 eggs
* 1 teaspoon honey
* 1 teaspoon thyme
* 1 teaspoon rosemary
* 0,5 teaspoon baking powder
* salt and pepper

Directions
1. Preheat the oven to 180 degrees celcius
2. Mix all ingredients in a bowl
3. Press the dough into the ovendish until it’s covered. Pinch some holes with a fork
quiche crust 1
4. Bake the crust for 20 minutes in the preheated oven
5. Take it out of the oven and let it cool completely
6. Fill the dish with any ingredients you like and bake for 20 minutes (180 degrees celcius)
quiche crust 2
My filling was:
* 3 eggs
* half green bellpepper
* half onion
* handfull sausage
* 2 handsfull spinach
Cook all the ingredients over medium fire, except the eggs, before putting it in the dish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *