Zoet

Brownies

Tags:

They say laughter’s the best medicine. They lie. It’s brownies.

brownie

Soms moet je gewoon even lekker ongestoord genieten van iets met veel te veel suiker Γ©n chocolade Γ©n boter.

Want, zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een goede brownie?

Β 

Ik maakte deze voor een collegaatje, ze had opgemerkt dat ik wel erg graag lekkere dingen bak.

Zij is daarentegen iemand die vooral van het opeten is πŸ˜‰

Dit is een recept voor perfecte brownies. Er is dan ook maar 1 foto van haha.. dat zegt genoeg toch?

Vriendlief vond het wel erg jammer dat er een deel mee ging naar mijn werk..

Β 

Lees verder voor het recept

Keep reading for the English recipe

brownie 1

IngrediΓ«nten

* 150 gr zelfrijzend bakmeel

* 150 gr pure chocolade, in stukken gebroken

* 125 gr basterdsuiker

* 125 gr suiker

* 4 eieren

* 1 zakje vanillesuiker

* 150 gr roomboter

* 0,5 theelepel zout

Β 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Vet een rechthoekige schaal of bakvorm in met wat boter (of bekleed deze met bakpapier)

3. Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, vergeet niet regelmatig te roeren

4. Haal de pan van het vuur af en meng alle suikers door het mengsel

5. Meng vervolgens het meel en de zout erdoorheen

6. Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag

7. Schep vervolgens het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven voor 30 a 35 minuten

8. En nu het moeilijkste; laat de brownie ongeveer 30 minuten afkoelen in de bakvorm

Β 

English recipeΒ 

Ingredients

* 150 gr self-raising flour

* 150 gr dark chocolate, in pieces

* 125 gr caster sugar

* 125 gr sugar

* 4 eggs

* 1 satchel vanilla sugar

* 150 gr dairy butter

* 0,5 teaspoon salt

Β 

Directions

1. Preheat the oven to 175 degrees celcius

2. Grease a square dish with some butter (or cover it with baking paper)

3. Melt the butter and chocolate in a pan with a heavy bottom, make sure you don’t forget to stir

4. Take the pan of the heat and mix all the sugars

5. Mix in the flour and salt

6. Mix in the eggs one by one

7. Pour the batter in the dish and bake in the middle of the oven for 30 to 35 minutes

8. And now the hardest part; let is cool for 30 minutes

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.