Paleo Recepten Zoet

Bosbessen taart

blueberry pie

Tags:           

Enige tijd geleden belde mijn moeder, ze had bosbessen taart gemaakt; of ik misschien wilde komen proeven?
Tja.. dat laat ik me geen twee keer vragen! Al helemaal niet als je weet dat mijn moeder echt de lekkerste dingen uit de keuken tovert!
Het originele recept voor deze taart kan je vinden op haar blog: foodblognl en hier het recept.
De taart was zo lekker dat ik besloot dat deze er in een Paleo/glutenvrije versie moest komen. En zie hieronder het resultaat 🙂

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 2 theelepels honing
* 1 eetlepel kokosbloesem suiker
* 0,5 theelepel bakpoeder
* snufje zout

Voor de vulling
* 500 gr blauwe bessen of bosbessen
* 5 eiwitten
* 125 gram amandelmeel
* 3 eetlepels kokosbloesem suiker
* 2 theelepels honing

 

Bereiding van het deeg
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
4. Druk het deeg in de cakevorm (ik gebruikte een kleine vorm omdat ik een hoge taart wilde, wil je een grote hoge taart; gebruik dan het dubbele voor het deeg)
5. Bak de korst gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven
6. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

blueberry pie filling Ik had wat vulling over, ik vulde er 2 ramekins mee. Daarnaast had ik niet genoeg bosbessen dus voegde ik wat aardbeien toe.
Bereiding van de vulling
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. (veeg de kom eventueel schoon met wat citroensap)
3. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en voeg een volgende schep suiker pas toe als het eiwit weer stijfgeklopt is. Herhaal dit vervolgens met de honing.
4. Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.
5. Schep de vulling in de vorm.
6. Bak de taart 90 minuten in de voorverwarmde oven

foto 2

 

 

    7 reacties

  • […] de gezonde versie, dus zonder suiker en boter, kijk dan eens op de site van Simone, zij heeft het recept aangepast zodat het helemaal verantwoord snoepen is. Website: www.foodquotes.nl Reken […]

  • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

    Uhm je zet bij de bereiding van de vulling bij punt 4 ‘Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.’

    Maar bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel bij…
    ‘Voor de vulling
    * 500 gr blauwe bessen of bosbessen
    * 5 eiwitten
    * 3 eetlepels kokosbloesem suiker
    * 2 theelepels honing’

    Moet je amandelmeel gebruiken? En zo ja hoeveel?

    • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

      Ik lees bij het recept van je moeder 125 gram amandelmeel toevoegen,
      heb je het gewoon zo gekopieerd? of moet die 125 gram er wel bij?

  • anne 8 augustus 2014 Beantwoord

    Bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel maar volgens het recept moet het er wel doorheen. Hoeveel amandelmeel is dat? En klopt t dan dat t ook door t deegmengsel moet? Of staat t verkeerd?

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Hi Anne en Ilse,
      Dat zou inderdaad 125 gram amandelmeel voor de vulling moeten zijn.
      Ik ga het zsm aanpassen!

  • Marieke 8 augustus 2014 Beantwoord

    Gisteren jouw ‘gezonde’ versie geprobeerd maar hij werd erg droog. In jouw recept staat 90 min en in die van je moeder 1 uur…? Is dat wellicht de oorzaak? En waarom bak je de korst voor? Gr Marieke

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Oh wat jammer Marieke! Met bosbessen? Want die maken het wel een stuk natter. Mijne was gaat in 90 minuten dus vandaar dat mijn baktijd korter was.
      Ik heb gemerkt dat de bodem goed krokant wordt bij eerst voorbakken. Zal hem zelf binnenkort nog eens maken zonder voor te bakken

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen
  • Bananenmuffins, als ik gezond wil snoepen van iets lekkers dan maak ik deze vaak 🙌. Ze zijn zo makkelijk te maken, lekker én je kunt er alle kanten mee op! Met noten of cacao behoren tot mijn 2 favorieten ❤️. Ideaal als tussendoortje als je wat gezonder (of paleo) wilt eten zoals ik nu.
Nu ik ook weer begonnen ben met sporten 💪 wil ik m’n lijf ook echt voeden en niet zomaar lukraak vullen.
#tussendoortje #nietvullenmaarvoeden #gezondeten
  • Ik ben zo iemand die veel te makkelijk is afgeleid van de dingen waarmee ze bezig is. Maar met deze schat 👆is dat helemaal niet erg! 😍 ❤️ even knuffelen tussen het koken door kan áltijd!
Maar goed, mijn focus... die raak ik de laatste tijd een beetje kwijt. Ik heb het druk met mijn eigen bedrijf als blogger/receptonwikkelaar/fotograaf en daar ben ik zo dankbaar voor 🙌! Maar het mag wel een beetje in banen geleid worden🙈 , met wat meer structuur.
Zometeen een gesprek met mijn business coach en daar zal de focus dan ook op gaan liggen.
.
Ben jij ook zo gemakkelijk afgeleid?
.
#dog #dogsofinstagram #labrador #whitelabrador #hond #knuffelen #kroelen #keuken #kitchen #koken #meanwhile #cooking #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #foodphotography #blogger #pannenkoeken #aardbeien #memyselfandi #fabiennechapot #foodquotesnl
  • Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet. Ik gebruik een mix van verschillende champignons, waaronder 2 die ik nog niet kende. 😍🙌 lekker dat dit gerechtje is!!
.
Link naar website in bio en stories.
.
#ragout #paddenstoelen #paddenstoelentijd #paddenstoelenragout #vegan #veganfood #veganfoodie #vegetarisch #vegetarian #eikhaas #koraalzwam #champignons #paleo #healthy #healthyfood #fitdutchie #foodie #foodquotesnl #funghi