Paleo Recepten Zoet

Bosbessen taart

blueberry pie

Tags:           

Enige tijd geleden belde mijn moeder, ze had bosbessen taart gemaakt; of ik misschien wilde komen proeven?
Tja.. dat laat ik me geen twee keer vragen! Al helemaal niet als je weet dat mijn moeder echt de lekkerste dingen uit de keuken tovert!
Het originele recept voor deze taart kan je vinden op haar blog: foodblognl en hier het recept.
De taart was zo lekker dat ik besloot dat deze er in een Paleo/glutenvrije versie moest komen. En zie hieronder het resultaat 🙂

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 2 theelepels honing
* 1 eetlepel kokosbloesem suiker
* 0,5 theelepel bakpoeder
* snufje zout

Voor de vulling
* 500 gr blauwe bessen of bosbessen
* 5 eiwitten
* 125 gram amandelmeel
* 3 eetlepels kokosbloesem suiker
* 2 theelepels honing

 

Bereiding van het deeg
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
4. Druk het deeg in de cakevorm (ik gebruikte een kleine vorm omdat ik een hoge taart wilde, wil je een grote hoge taart; gebruik dan het dubbele voor het deeg)
5. Bak de korst gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven
6. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

blueberry pie filling Ik had wat vulling over, ik vulde er 2 ramekins mee. Daarnaast had ik niet genoeg bosbessen dus voegde ik wat aardbeien toe.
Bereiding van de vulling
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. (veeg de kom eventueel schoon met wat citroensap)
3. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en voeg een volgende schep suiker pas toe als het eiwit weer stijfgeklopt is. Herhaal dit vervolgens met de honing.
4. Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.
5. Schep de vulling in de vorm.
6. Bak de taart 90 minuten in de voorverwarmde oven

foto 2

 

 

    7 reacties

  • […] de gezonde versie, dus zonder suiker en boter, kijk dan eens op de site van Simone, zij heeft het recept aangepast zodat het helemaal verantwoord snoepen is. Website: www.foodquotes.nl Reken […]

  • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

    Uhm je zet bij de bereiding van de vulling bij punt 4 ‘Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.’

    Maar bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel bij…
    ‘Voor de vulling
    * 500 gr blauwe bessen of bosbessen
    * 5 eiwitten
    * 3 eetlepels kokosbloesem suiker
    * 2 theelepels honing’

    Moet je amandelmeel gebruiken? En zo ja hoeveel?

    • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

      Ik lees bij het recept van je moeder 125 gram amandelmeel toevoegen,
      heb je het gewoon zo gekopieerd? of moet die 125 gram er wel bij?

  • anne 8 augustus 2014 Beantwoord

    Bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel maar volgens het recept moet het er wel doorheen. Hoeveel amandelmeel is dat? En klopt t dan dat t ook door t deegmengsel moet? Of staat t verkeerd?

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Hi Anne en Ilse,
      Dat zou inderdaad 125 gram amandelmeel voor de vulling moeten zijn.
      Ik ga het zsm aanpassen!

  • Marieke 8 augustus 2014 Beantwoord

    Gisteren jouw ‘gezonde’ versie geprobeerd maar hij werd erg droog. In jouw recept staat 90 min en in die van je moeder 1 uur…? Is dat wellicht de oorzaak? En waarom bak je de korst voor? Gr Marieke

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Oh wat jammer Marieke! Met bosbessen? Want die maken het wel een stuk natter. Mijne was gaat in 90 minuten dus vandaar dat mijn baktijd korter was.
      Ik heb gemerkt dat de bodem goed krokant wordt bij eerst voorbakken. Zal hem zelf binnenkort nog eens maken zonder voor te bakken

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.