Paleo Zoet

Bramen jam -paleo

blackberry syrup

Tags:     

Deze bramen jam smaakt overheerlijk!
Afgelopen weekend vroeg mijn vriend me of ik van frambozen hield. Ehh ja natuurlijk! was meteen mijn antwoord. Hij zei dat we ze snel moesten gaan plukken bij zijn ouders want ze waren al zwart aan het worden.. Omdat ik nog nooit zwarte frambozen heb gezien vermoedde ik al dat het bramen zouden zijn. Voor iemand die nietΒ graag frambozen Γ©n bramen eet zal ik deze vergissing maar door de vingers zien πŸ™‚


Vroeger ging ik al regelmatig bramen plukken met mijn opa en oma en kon ik er heerlijk van snoepen! Tot ik een keer op de achterbank zat met die gigantische emmer en er overal beestjes uit en tussen zag krioelen.. tja.. geen bramen meer voor mij!
Alhoewel.. bramen eet ik nog niet zo snel zo uit het vuistje, maar verwerkt in een recept vind ik ze heerlijk.
bramen
IngrediΓ«nten
* 3 cups bramen
* 1 cup aardbeien
* 1/2 cup water
* 1/2 cup honing
* 3 theelepels arrowroot
* 0,5 theelepel vanillearoma

Bereiding
Doe de bramen, aardbeien, honing en het water in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren zodat alles goed mengt.
Zet het vuur lager en pureer het mengsel met een pureestamper.

Voeg de arrowroot toe en roer goed door. Laat vervolgens de pan opeen laag vuurtje staan totdat het dikker wordt.
Optioneel: Voeg de vanillearoma toe en roer goed door.

blackberry syrup

Smaakt lekker bij wafels, pannenkoeken, ijs.. en zoveel meer dingen!
Bewaar afgesloten in de koelkast of vries in voor later gebruik.

 

    2 reacties

  • […] lijstje.. en dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Ik had nog bramenjam in de vriezer (zie hier het recept) dus besloot ik ze met bramen te maken ipv sinaasappel. Na meervoudig testen, ook door […]

  • […] lijstje.. en dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Ik had nog bramenjam in de vriezer (zie hier het recept) dus besloot ik ze met bramen te maken ipv sinaasappel. Na meervoudig testen, ook door […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.