Paleo Zoet

Bramen jam -paleo

blackberry syrup

Tags:     

Deze bramen jam smaakt overheerlijk!
Afgelopen weekend vroeg mijn vriend me of ik van frambozen hield. Ehh ja natuurlijk! was meteen mijn antwoord. Hij zei dat we ze snel moesten gaan plukken bij zijn ouders want ze waren al zwart aan het worden.. Omdat ik nog nooit zwarte frambozen heb gezien vermoedde ik al dat het bramen zouden zijn. Voor iemand die niet graag frambozen én bramen eet zal ik deze vergissing maar door de vingers zien 🙂


Vroeger ging ik al regelmatig bramen plukken met mijn opa en oma en kon ik er heerlijk van snoepen! Tot ik een keer op de achterbank zat met die gigantische emmer en er overal beestjes uit en tussen zag krioelen.. tja.. geen bramen meer voor mij!
Alhoewel.. bramen eet ik nog niet zo snel zo uit het vuistje, maar verwerkt in een recept vind ik ze heerlijk.
bramen
Ingrediënten
* 3 cups bramen
* 1 cup aardbeien
* 1/2 cup water
* 1/2 cup honing
* 3 theelepels arrowroot
* 0,5 theelepel vanillearoma

Bereiding
Doe de bramen, aardbeien, honing en het water in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren zodat alles goed mengt.
Zet het vuur lager en pureer het mengsel met een pureestamper.

Voeg de arrowroot toe en roer goed door. Laat vervolgens de pan opeen laag vuurtje staan totdat het dikker wordt.
Optioneel: Voeg de vanillearoma toe en roer goed door.

blackberry syrup

Smaakt lekker bij wafels, pannenkoeken, ijs.. en zoveel meer dingen!
Bewaar afgesloten in de koelkast of vries in voor later gebruik.

 

    2 reacties

  • […] lijstje.. en dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Ik had nog bramenjam in de vriezer (zie hier het recept) dus besloot ik ze met bramen te maken ipv sinaasappel. Na meervoudig testen, ook door […]

  • […] lijstje.. en dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Ik had nog bramenjam in de vriezer (zie hier het recept) dus besloot ik ze met bramen te maken ipv sinaasappel. Na meervoudig testen, ook door […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.