Kikkererwten salade / Chickpea salad

kikkererwten salade

Enkele dagen geleden ben ik terug gekomen van een vakantie naar Turkije.
Dat is weer even wennen aan het druilerige Nederlandse weer!

Toen ik deze salade maakte verkeerde ik nog een beetje in warmere sferen.
Maar ach, de zomer smaakt altijd lekker!

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English recipe

Ingrediënten
* 1 glas/blik kikkererwten, uitgelekt
* 1 rode ui, in dunne ringen
* 1 rode paprika, fijngesneden
* 1 blikje tonijn, uitgelekt
* handvol zwarte olijven, gehalveerd
* handvol cherry tomaatjes, gehalveerd
* 1/2 komkommer, in kleine stukjes
* sap van 1/4 citroen
* verse tijm, naar smaak
* verse peterselie, naar smaak
* olijfolie, ongeveer 3 eetlepels
* zout en peper, naar smaak

 

Bereiding

1. Combineer alle ingrediënten in een kom
2. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken

That’s it!

 

English

Ingredients
* 1 can chickpeas, leaked
* 1 red onion, in small rings
* 1 red bell pepper, chopped
* 1 can tuna, leaked
* handfull black olives, cut in half
* handfull cherry tomatoes, cut in half
* 1/2 cucumber, chopped
* juice from 1/4 lemon
* fresh thyme, to taste
* fresh parsley, to taste
* olive oil, about 3 tablespoons
* salt and pepper, to taste

 

Directions

1. Combine all ingredients in a big bowl
2. Place in the refrigerator, for at least 30 minutes, so all flavors combine

That’s it!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *