Groenten Paleo

Ingemaakte rode kool / Pickled red cabbage

Tags:      

Don’t try to rush things that need time to grow

Ingemaakte rode kool

Op vakantie in Turkije = lekker eten.
Waar wij vooral van genoten wat de ingemaakte rode kool. Deze kwam meteen op mijn to-cook list.
De eerste poging smaakte te veel naar azijn, de tweede poging is perfect gelukt en dit recept wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English recipe

Ingrediënten
* 1/2 rode kool (witte middelste deel verwijderd) in dunne reepjes gesneden
* 5 eetlepels zout
* 4 cups water
* 1 cup azijn
* 2 eetlepels olijf olie
* 3 eetlepels verse citroensap

 

Bereiding
1. Doe de rode kool in een grote kom en strooi er 2 eetlepels zout overheen. Hussel dit goed doorelkaar en laat minstens 30 minuten staan.
2. Breng de resterende ingrediënten samen aan de kook in een pan, laat 3 minuten zachtjes doorkoken.
3. Haal van het vuur en laat afkoelen tot het lauw is.
5. Spoel de rode kool af met water en laat uitlekken, doe het vervolgens in de weckpot.
6. Gier hier overheen het azijnmengsel
7. Zorg dat de weckpot goed dichtzit en zet ondersteboven weg
8. Nu is het een kwestie van geduld, laat minimaal 4 dagen staan voordat je de pot openmaakt.

Ingemaakte rode kool 1

 

English

On a holiday in Turkey = good food.
We enjoyed the pickled cabbage with almost every meal we ate, This immediately got onto my to-cook list.
The first attempt tasted to much like vinegar, the second attempt was perfect! So this recipe I wanted to share with you.

 

Ingredients
* 1/2 red cabbage (white centre removed) cut in thin slices
* 5 tbsp salt
* 4 cups water
* 1 cup vinegar
* 2 tbsp olive oil
* 3 tbsp fresh lemon juice

 

Directions
1. Put the cabbage in a large bowl and sprinkle with 2 tablespoons salt. Toss the cabbage so the salt is spread even, set aside for 30 minutes.
2. Bring all the remaining ingredients to a boil in a pot, let boil on a low heat for 3 minutes.
3. Turn of the heat and let become tepid.
5. Rinse the cabbage with water and let drain, then put this into the clean class jar (or jars).
6. Cover the cabbage with the vinegar mixture.
7. Tightly cover the jar and put upside down.
8. Now you have to be patience, leave the jar at least 4 days upside down before opening.

 

salad
This is a gorgeous salad I ate in Turkey, which has the red cabbage in it.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.