Paleo Vlees

Steak tagliata

Tags:    

Keep calm and eat steak

steak tagliata

Zo lekker en zo simpel is dit gerechtje!
Officieel met Parmezaanse kaas, maar met pijnboompitjes net zo lekker πŸ™‚

Lees verder voor het recept.
Keep reading for the English recipe.

Ik geef geen aantallen bij dit recept. Dit recept kan je maken naar gelang het aantal personen.

IngrediΓ«nten
* Biefstuk
* Rucola
* Pijnboompitten
* Olijfolie
* Zout en Peper

Bereiding
1. Verwarm olijfolie of boter in een grillpan en leg hierin de biefstuk voor 3 minuten. Kruid de biefstuk met zout en peper en draai om.
2. Bak ook deze kant 3 minuten en kruid deze met zout en peper. (baktijd afhankelijk van dikte en hoe je hem het liefste hebt)
3. Was de rucola en droog deze, leg een flinke handvol op het bord.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtjes kleuren.
5. Snij de biefstuk in plakken van 0,5 cm en leg deze op de rucola.
6. Strooi de pijnboompitten overheen en besprenkel met wat (goede) olijfolie.

Erg lekker met bijvoorbeeld 1 van deze recepten voor zoete aardappel:
Hasselback zoete aardappels
Zoete aardappels uit de oven

 

English

Such an easy and simple dish.
The original is made with parmesan cheese, but with pinenuts it tastes really good. πŸ™‚

I don’t give specific numbers for this recipe.
You can make it for as many people as you like.

 

Ingredients
* Steak
* Rocket salad
* Pine nuts
* Olive oil
* Salt and pepper

Directions
1. Heat a grill pan with some olive oil or butter and put in your steak. Cook it for 3 minutes then season with salt and pepper and turn it.
2.Β Cook this side for 3 minutesΒ too ans season it with salt and pepper (the cooking time depends on the size of your steak and how youΒ like to eat it)
3. Wash and dry the rocket salad and place a big handfull on the plate.
4. Roast the pine nuts in a dry skillet until they are golden brown.
5. Cut the steak in 0,5 cm slices and put on top of the rocket salad.
6. Top off with the pine nuts and dress it with some (good) olive oil.

 

Tastes great with 1 of these sweet potatoe recipes:
Hasselback sweet potatoes
Oven baked sweet potatoes

    2 reacties

  • Anja 17 september 2014 Beantwoord

    Hmmm ik heb biefstuk en pijnboompitten, maar geen rucola… Ik kan wel hasselback aardappelen maken, dat lijkt me ook erg lekker!

    • FoodQuotes 17 september 2014 Beantwoord

      Die zijn echt super lekker! En met de kruiden kan je natuurlijk gewoon gebruiken wat je lekker vind

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.