Goed gevulde tomatensoep

Good food is good mood.

goed gevulde tomatensoep

Ja hoor, de herfst is weer in aantocht.
Ik merk dat ik het ’s avonds koud krijg, niet heel raar want het is bij ons binnen maar 17 graden.
Verwarming, kruikje, warme douche? ik wil het allemaal!! Maar nee ik probeer het nog even uit te stellen, want stel je toch voor dat het straks “echt” koud wordt.

Als de herfst in aantocht is krijg ik altijd zin in een goede kom soep.
Het liefst een soep met veel erin. Goed gevuld.

Ingrediƫnten
* 1 liter groentebouillon (van tablet of zelf gemaakt)
* 800 ml gezeefde tomaten
* 1,5 prei, in dunne ringen
* 1 winterwortel, in kleine blokjes
* 150 gram kikkererwten, uitgelekt
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 300 gram gehaktballetjes
* 0,5 tl venkelzaadjes
* 0,5 tl tijm
* 0,5 tl rozemarijn
* zout en peper, naar smaak

Bereiding
1. Verhit olie in een grote pan en bak hierin de knoflook.
2. Voeg de prei en wortel toe en bak 3 minuten mee.
3. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
4. Voeg vervolgens de gehaktballetjes en de kruiden toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
5. Als de gehaktballetjes en wortel gaar zijn voeg je de kikkererwten toe, laat nog even zachtjes koken zodat deze goed verwarmd zijn.

goed gevulde tomatensoep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *