Ingemaakte rode kool / Pickled red cabbage

Don’t try to rush things that need time to grow

Ingemaakte rode kool

Op vakantie in Turkije = lekker eten.
Waar wij vooral van genoten wat de ingemaakte rode kool. Deze kwam meteen op mijn to-cook list.
De eerste poging smaakte te veel naar azijn, de tweede poging is perfect gelukt en dit recept wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden.

Lees verder voor het recept
Keep reading for the English recipe

Ingrediënten
* 1/2 rode kool (witte middelste deel verwijderd) in dunne reepjes gesneden
* 5 eetlepels zout
* 4 cups water
* 1 cup azijn
* 2 eetlepels olijf olie
* 3 eetlepels verse citroensap

 

Bereiding
1. Doe de rode kool in een grote kom en strooi er 2 eetlepels zout overheen. Hussel dit goed doorelkaar en laat minstens 30 minuten staan.
2. Breng de resterende ingrediënten samen aan de kook in een pan, laat 3 minuten zachtjes doorkoken.
3. Haal van het vuur en laat afkoelen tot het lauw is.
5. Spoel de rode kool af met water en laat uitlekken, doe het vervolgens in de weckpot.
6. Gier hier overheen het azijnmengsel
7. Zorg dat de weckpot goed dichtzit en zet ondersteboven weg
8. Nu is het een kwestie van geduld, laat minimaal 4 dagen staan voordat je de pot openmaakt.

Ingemaakte rode kool 1

 

English

On a holiday in Turkey = good food.
We enjoyed the pickled cabbage with almost every meal we ate, This immediately got onto my to-cook list.
The first attempt tasted to much like vinegar, the second attempt was perfect! So this recipe I wanted to share with you.

 

Ingredients
* 1/2 red cabbage (white centre removed) cut in thin slices
* 5 tbsp salt
* 4 cups water
* 1 cup vinegar
* 2 tbsp olive oil
* 3 tbsp fresh lemon juice

 

Directions
1. Put the cabbage in a large bowl and sprinkle with 2 tablespoons salt. Toss the cabbage so the salt is spread even, set aside for 30 minutes.
2. Bring all the remaining ingredients to a boil in a pot, let boil on a low heat for 3 minutes.
3. Turn of the heat and let become tepid.
5. Rinse the cabbage with water and let drain, then put this into the clean class jar (or jars).
6. Cover the cabbage with the vinegar mixture.
7. Tightly cover the jar and put upside down.
8. Now you have to be patience, leave the jar at least 4 days upside down before opening.

 

salad
This is a gorgeous salad I ate in Turkey, which has the red cabbage in it.

3 gedachtes over “Ingemaakte rode kool / Pickled red cabbage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *