Steak tagliata

Keep calm and eat steak

steak tagliata

Zo lekker en zo simpel is dit gerechtje!
Officieel met Parmezaanse kaas, maar met pijnboompitjes net zo lekker :)

Lees verder voor het recept.
Keep reading for the English recipe.

Ik geef geen aantallen bij dit recept. Dit recept kan je maken naar gelang het aantal personen.

Ingrediënten
* Biefstuk
* Rucola
* Pijnboompitten
* Olijfolie
* Zout en Peper

Bereiding
1. Verwarm olijfolie of boter in een grillpan en leg hierin de biefstuk voor 3 minuten. Kruid de biefstuk met zout en peper en draai om.
2. Bak ook deze kant 3 minuten en kruid deze met zout en peper. (baktijd afhankelijk van dikte en hoe je hem het liefste hebt)
3. Was de rucola en droog deze, leg een flinke handvol op het bord.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtjes kleuren.
5. Snij de biefstuk in plakken van 0,5 cm en leg deze op de rucola.
6. Strooi de pijnboompitten overheen en besprenkel met wat (goede) olijfolie.

Erg lekker met bijvoorbeeld 1 van deze recepten voor zoete aardappel:
Hasselback zoete aardappels
Zoete aardappels uit de oven

 

English

Such an easy and simple dish.
The original is made with parmesan cheese, but with pinenuts it tastes really good. :)

I don’t give specific numbers for this recipe.
You can make it for as many people as you like.

 

Ingredients
* Steak
* Rocket salad
* Pine nuts
* Olive oil
* Salt and pepper

Directions
1. Heat a grill pan with some olive oil or butter and put in your steak. Cook it for 3 minutes then season with salt and pepper and turn it.
2. Cook this side for 3 minutes too ans season it with salt and pepper (the cooking time depends on the size of your steak and how you like to eat it)
3. Wash and dry the rocket salad and place a big handfull on the plate.
4. Roast the pine nuts in a dry skillet until they are golden brown.
5. Cut the steak in 0,5 cm slices and put on top of the rocket salad.
6. Top off with the pine nuts and dress it with some (good) olive oil.

 

Tastes great with 1 of these sweet potatoe recipes:
Hasselback sweet potatoes
Oven baked sweet potatoes

2 gedachtes over “Steak tagliata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *