Paleo Recepten Zoet

Dambord koekjes met chocolade -Paleo

dambord koekjes

Tags:    

Zondag=bakdag.
Tenminste, bijna elke zondag kan je me wel in de keuken vinden om koekjes/cake of iets anders lekkers te bakken.
As-we-speek staat er namelijk weer iets anders te bakken in de oven.

Sinds ik klein ben vind ik dambord koekjes er geweldig uitzien.
Daarnaast ben ik ook een groot fan van chocolade. Dus goede reden om deze eens te maken!
dambord koekjes

 

Ingrediënten
* 1,5 cup amandelmeel
* 3 el kokosmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 ei
* 4 el gesmolten kokosolie
* 3 el maple syrup
* 3 el honing
* 1,5 tl cacao poeder
* 100 gr pure chocolade

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
2. Mix de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder.
3. Voeg vervolgens het ei, kokosolie, maple syrup en de honing toe en meng alles goed.
4. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en meng door 1 deel de cacao.
5. Vorm 2 lange rollen van beide porties en druk deze tegen elkaar aan. (zodat je een vierkant krijgt)
6. Rol dit strak in doorzichtige folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
7. Haal het deeg uit de koelkast en snij deze in koekjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat;
dambord koekjes
8. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
 Laat de koekjes compleet afkoelen voordat je verder gaat.
9. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat een paar minuten afkoelen
10. Doop vervolgens elk koekje met 1 kant in de chocolade en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat om hard te laten worden.

 

Helaas valt het dambord effect een beetje weg na het bakken.
Maar dat doet helemaal niks af aan de smaak!

    reactie

  • Lianda 5 oktober 2014 Beantwoord

    Oeh lijkt me ook heerlijk!
    Tijd om weer eens te gaan bakken! ^-^

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.