Paleo Vlees

Shepherd's pie

Tags:       

Comfort food at its best

sheperds pie 1

Yum!! en wat nog meer… oh ja..   Yum!!
Dit is echt een overheerlijke schotel. Eén waarvan ik nu al weet dat die vaak gemaakt gaat worden.
Een echte hartverwarmende schotel voor in de herfst en winter.
Lekker door de romige puree.

Dit is weer zo’n gerecht wat ik al een tijdje op mijn to-cook lijstje had staan.
Ik maakte hem vanavond en vond dat ik hem maar meteen met jullie moest delen!

Ik weet eigenlijk niet waarom maar mijn comfort food is altijd iets met puree 🙂

sheperds pie 2

Ingrediënten
* 4 zoete aardappelen
* 300 gr rundergehakt
* 1 winterwortel, in blokjes
* 300 gr erwten
* 1 ui, gesnipperd
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 400 gr tomatenblokjes (in blik)
* 200 ml rundvlees bouillon
* 1 tl venkelzaad
* 1 tl rozemarijn
* Handvol verse bieslook, fijngesneden
* Klontje boter
* 3 el geraspte Parmezaan (optioneel)

Bereiding
1. Kook de wortel beet gaar, ondertussen;
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
3. Verhit olie of boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook, voeg vervolgens het gehakt toe en bak gaar.
4. Giet de worteltjes af .
5. Voeg de kruiden, tomatenblokjes, bouillon, erwten en wortel toe aan het gehakt en laat ongeveer 30 minuten pruttelen zodat de saus wat indikt.
6. Kook de zoete aardappel gaar
7. Stamp de zoete aardappel tot puree met een klontje boter, bieslook, Parmezaanse kaas en zout & peper.
8. Verdeel het gehakt mengsel over een ovenschaal en dek af met de puree.
9. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Dit gerecht is genoeg voor 4 personen met een frisse salade erbij.

    2 reacties

  • Jes Muller 10 oktober 2014 Beantwoord

    Ik lees net alle recepten van jou, het valt mij op dat je altijd zoete aardappel gebruikt, heeft dit een reden. Ik heb nog nooit met zoete aardappel gekookt

    • Simone 10 oktober 2014 Beantwoord

      Hi Jes,
      Ik vind zoete aardappel erg lekker en deze zit ook nog eens boordevol gezonde voedingswaardes. Vandaar dat ik deze vaak gebruik.
      Uiteraard is die te vervangen door gewone aardappel.
      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.