Paleo Recepten Zoet

Appeltaartjes

appeltaartjes

Tags:    

Appeltaart, we zijn er allemaal groot mee geworden.
En eerlijk is eerlijk, niemand bakt ze zo lekker als je moeder of oma.
Deze smaken heerlijk en echt als “the real deal” niemand heeft in de gaten dat deze gluten- en suikervrij zijn!
Deze durf ik met gemak aan mijn uber-kritische stiefvader te geven, hij zal er van smullen! (hij is namelijk nogal verwend met mijn moeder als keuken-koningin)

Ik gebruikte kleine taartvormpjes met vaste bodem.
1 tip; gebruik vormpjes met een losse bodem. Tenzij je het niet erg vind om uit de vormpjes te eten.
Want deze ga je er echt niet uitkrijgen zonder geknoei! Note to self: taartvormpjes met losse bodem op de wish-list zetten.

appeltaartjes

Ingrediënten
* 1,5 cup amandelmeel
* 4 el kokosmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 ei
* 4 el gesmolten kokosolie, plus een beetje extra om de vormpjes in te vetten
* 2 el maple syrup
* 3 el honing
* 2 goudrenetten, in stukjes
* 1 el kokosbloesem suiker
* 1 tl kaneel voor de bodem
* 1 el kaneel voor de vulling

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder.
3. Voeg vervolgens het ei, kokosolie, maple syrup, kaneel en de honing toe en meng alles goed.
4. Vet de taartvormpjes in met een beetje kokosolie
5. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 0,5 cm dikte, snij met een mesje cirkels (iets groter dan je vorm) haal de cirkel van het bakpapier en bekleed één voor één je vormpjes. Druk het deeg lichtjes aan met je vingertoppen.
6. Bak de basis 5 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Meng de appel met de kaneel en kokosbloesem suiker in een kom.
8. Vul je bakjes met de appel en decoreer eventueel met het overgebleven deeg.
9. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ik maakte 4 kleine taartjes en had veel deeg over.
Je kan er  makkelijk 6 van maken en dan heb je nog deeg over om te decoreren of koekjes mee te bakken.

appeltaartje

 

 

    4 reacties

  • Lianda 11 oktober 2014 Beantwoord

    Hmm die zien er lekker uit! ^-^
    Yum.

    • FoodQuotes 11 oktober 2014 Beantwoord

      Ze zijn ook echt heerlijk! en al op… misschien maar weer nieuwe bakken 🙂

  • Sharon Sanders 11 oktober 2014 Beantwoord

    Vraagje, ik wil ze morgen gaan bakken maar hoeveel is 1,5 cup in grammen?

    🙂

    • FoodQuotes 11 oktober 2014 Beantwoord

      1,5 cup zou 150 gram amandelmeel moeten zijn. Ik heb het moeten opzoeken op google dus hopelijk klopt het!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂