Ei Lunch

Courgette-erwten-pesto frittata

Tags:      

Peas don’t stop the music
courgette erwten frittata

Frittata is het ideale gerecht voor al je restjes.
Zo is dit gerecht vroeger in ItaliΓ« trouwens ook geboren, mensen waren arm en konden op deze manier de volgende dag weer een goed maal eten.
Het enige wat je hoeft toe te voegen zijn kruiden en ei.. en je hebt weer een heerlijk gerecht gemaakt van de restjes!

Ik noem dit trouwens wel een frittata, maar ik bak het helemaal in de oven. Vind ik veel makkelijker πŸ™‚

Daarnaast is dit een ideaal gerecht om in het weekend te maken en mee te nemen als lunch.
Je kan zelfs een deel in de vriezer bewaren.

Deze smaakt extra lekker door de toevoeging van pesto.
Vriendlief vond hem zelfs zo lekker dat er al 2 stukken weg waren voordat ik een foto kon maken!

courgette erwten frittata

IngrediΓ«nten
* 1 courgette, geraspt
* 2oo gr erwten, gekookt
* 5 eieren
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 2 el pesto
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Β Bak de ui en knoflook in een pan glazig.
3. Doe de courgette en erwten in een grote kom, voeg de ui en knoflook toe en vervolgens de pesto. Roer dit goed door.
4. Voeg de eieren toe en roer goed door, breng op smaak met peper en zout.
5. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.

zuperzozial lunchbox

Ik maakte mijn lunch in deze mooie Zuperzozial lunchbox.
Deze komt uit de ‘Raw Eart Collection’, deze collectie is gemaakt van alleen maar natuurlijk materialen zoals bamboe en mais.
Door het gebruik van deze grondstoffen is de gehele collectie 100% biologisch afbreekbaar. Geweldig toch?!

De lunchbox is 6 cm hoog, dus ideaal voor het meenemen van bovenstaande lunch.
Door de rubberen band hoef je trouwens niet bang te zijn dat hij openschiet; geen troep in je tas πŸ™‚

Zuperzozial is te koop in verschillende winkels en online. Op de website vind je alle verkooppunten.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.