Paleo Vlees

Köfte

Tags:       

Meatlovers
kofte

Köfte zijn Turkse gehaktballen/hamburgers. Afhankelijk natuurlijk van in welke vorm je ze maakt. Wij maken ze als een kleine hamburger.
Het staat regelmatig op het menu bij ons maar zeker nog vaker bij mijn Turkse schoonfamilie.
Je kan ze grillen op de BBQ maar ze zijn net zo lekker uit de grillpan.

Köfte en eigengemaakte knoflooksaus gaan bij ons hand-in-hand.
Mijn recept voor de knoflooksaus zal ik morgen met je delen, dus kom dan zeker nog even terug 🙂

kofte turks

Wij halen al de kruiden voor de köfte bij de Turkse supermarkt.
Zo wordt er in dit recept kekik gebruikt, ik kwam er dit weekend achter dat het tijm is…beetje jammer!
Haha wij dachten namelijk dat er een speciaal kruid inzat wat niet te verkrijgen is bij de “gewone” supermarkt.
Maar eerlijk is eerlijk, wij kochten onze kekik in Turkije en die smaakt toch echt net iets anders! Daar groeit namelijk een andere variant dan in NL.
Dus ik raad je aan deze vooral te kopen bij de Turkse supermarkt.

Ingrediënten
* 500 gr gehakt
* 1 ui, geraspt
* handvol verse peterselie, fijngehakt
* 1 el kekik of tijm
* 1 tl knoflook poeder
* 1 tl paprika poeder
*  zout en peper

Bereiding
1. Doe het gehakt, ui en de kruiden in een kom en kneed goed door.
2. Dek af en zet ongeveer 2 uur in de koelkast, op die manier trekken alle smaken goed in het vlees.
3. Maak hamburger in de palm van je handen (ongeveer ter grootte van een halve hamburger die je in de supermarkt koopt)
4. Grillen maar!!

    5 reacties

  • Sam 21 oktober 2014 Beantwoord

    Zo hebben wij ons eens uitgeleefd bij de toko: ketoembar moest er komen, en djinten en kentjoer!

    Koriander, komijn en gember, dus… 😛

  • […] allergrootste favoriet van mijn man, mij (en onze vrienden) zijn deze köfte, dit is een Turks recept en zijn een soort gekruide hamburgertjes. Een gerechtje wat hier steevast […]

  • […] – 500 gr köfte – 1 aubergine – […]

  • […] Deze keer mocht ik dus iets uitkiezen op de site van Foodquotes. Foodquotes is de site van mijn naamgenoot Simone. Ze is voedingsdeskundige, schrijft voor veel verschillende sites en werkt daarnaast ook nog bij Foodie. Haar site staat vol met allerlei heerlijks dus het was nog lastig uitkiezen. Doordat we een weekendje camping deden viel mijn oog op de Köfte-aubergine spiezen van de BBQ. Hierin stond een link naar het recept voor köfte (Köfte zijn Turkse gehaktballen/hamburgers) Die wilde ik wel eens proeven! We vinden het hier in huis namelijk altijd leuk om diverse kruiden toe te voegen aan de maaltijden. Deze combinatie hadden we zelf nog nooit geprobeerd, maar gaan we zeker vaker maken! Het originele recept vind je hier. […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.