feta hummus

Tags:    

Tijdens het boodschappen doen kreeg ik een scheve blik; wat ga je met die kikkererwten doen?  (Vriendlief vind kikkererwten niet zo lekker)
Hummus maken natuurlijk! …Duh..

Het stond al een tijdje op mijn to-cook-list maar ik wilde het dan wel weer net even anders maken.
Ik besloot deze versie met feta te maken en dat is een groot succes geworden.
Iedereen heeft er van genoten, ja ook vriendlief die eigenlijk kikkererwten niet zo lekker vind 🙂
Soms moet je eerst dingen proeven voordat je zegt dat je het niet lekker vind.. wijze les!

feta hummus

Ingrediënten
* 1 blik kikkererwten, 400 gr (uitlekgewicht 265 gr)
* 100 gr fetakaas
* 2 el olijfolie, plus 1 el extra voor garnering
* 1 el citroensap
* 1 tl paprikapoeder, plus 1 el extra voor garnering
* peper & zout

Bereiding
1. Laat de kikkererwten uitlekken.
2. Pureer alle ingrediënten plus 2 el water in een keukenmachine tot een gladde massa.
* Als de hummus wat droog blijft kan je er wat extra water aan toevoegen.
3. Schep de hummus in een kom en strijk met de bolle kant van een lepel glad.
4. Bestrooi de hummus met het paprikapoeder en sprenkel er olijfolie overheen.

 

In dit recept is het belangrijk dat je goede maar vooral lekkere olijfolie gebruikt.
Hummus is heerlijk op een cracker/brood/of met groente als dippers.

Ook lekker om mee te nemen als lunch!

feta hummus

De oranje ‘Triple-O’ snackschaal is van Zuperzozial.
Deze komt uit de ‘Raw Earth Collection’, deze collectie is gemaakt van alleen maar natuurlijk materialen zoals bamboe en mais.
Door het gebruik van deze grondstoffen is de gehele collectie 100% biologisch afbreekbaar. Geweldig toch?!
De ‘Raw Earth Collection’ bestaat uit verschillende producten in mooie kleurtjes.
Leuk om te combineren!

Ik ga zelf binnenkort nog even naar de winkel, alhoewel even.. er zijn zoveel leuke producten in deze lijn.
Zo heb ik nog geen gebaksbordjes (ik weet het.. hoe kan dat nou) dus die wil ik sowieso gaan halen.

Zuperzozial is te koop in verschillende winkels en online. Op de website vind je alle verkooppunten.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.