Zoet

Herfst cupcakes -glutenvrij

herfst cupcakes glutenvrij

Tags:       

Eerlijk is eerlijk, nu ik dit artikel typ ben ik stiekem best een beetje trots op mezelf dat ik deze gemaakt heb!
De allereerste keer dat ik überhaupt cupcakes met boter crème heb gemaakt.. en ze zijn zo lekker..
Zo lekker dat ik er makkelijk 2 achter elkaar op kan eten.

Ohja, de chocolade figuurtjes heb ik ook zelf gemaakt!
Maar daarover morgen meer 🙂

Door de koekkruiden in de cupcakes en de kaneel in de boter crème doen deze me echt aan de herfst denken.
Buiten waait en regent het, de rode en gele blaadjes vliegen langs de ramen, binnen is het lekker warm, kaarsen aan, sloffen aan en een kop thee of warme chocolademelk. Zie je het al voor je?

herfst cupcakes glutenvrij

Ingrediënten voor 12 cupcakes
* 1 zak glutenvrije cupecake mix van Lisa’s Choice, deze bestel je hier
* 8 gr vanillesuiker
* 50 gr water
* 4 eieren
* 130 gr zonnebloemolie
* 1 volle el koek en speculaas kruiden

Bereiding cupcakes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng alle ingrediënten in een kom tot ze een glad mengsel vormen.
3. Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

Laat volledig afkoelen.

 

Voor de boter crème gebruikte ik een recept van Laura’s Bakery. Het recept vind je hier.
Vergeet niet 3 tl kaneel toe te voegen!

 

4. Spuit de boter crème met een spuitzak op elke cupcake.
5. Garneer met wat extra kaneel en een chocolade figuurtje

herfst cupcakes glutenvrij

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!