Herfst cupcakes -glutenvrij

Bake the world a better place
herfst cupcakes glutenvrij

Eerlijk is eerlijk, nu ik dit artikel typ ben ik stiekem best een beetje trots op mezelf dat ik deze gemaakt heb!
De allereerste keer dat ik überhaupt cupcakes met boter crème heb gemaakt.. en ze zijn zo lekker..
Zo lekker dat ik er makkelijk 2 achter elkaar op kan eten.

Ohja, de chocolade figuurtjes heb ik ook zelf gemaakt!
Maar daarover morgen meer :)

Door de koekkruiden in de cupcakes en de kaneel in de boter crème doen deze me echt aan de herfst denken.
Buiten waait en regent het, de rode en gele blaadjes vliegen langs de ramen, binnen is het lekker warm, kaarsen aan, sloffen aan en een kop thee of warme chocolademelk. Zie je het al voor je?

herfst cupcakes glutenvrij

Ingrediënten voor 12 cupcakes
* 1 zak glutenvrije cupecake mix van Lisa’s Choice, deze bestel je hier
* 8 gr vanillesuiker
* 50 gr water
* 4 eieren
* 130 gr zonnebloemolie
* 1 volle el koek en speculaas kruiden

Bereiding cupcakes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng alle ingrediënten in een kom tot ze een glad mengsel vormen.
3. Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

Laat volledig afkoelen.

 

Voor de boter crème gebruikte ik een recept van Laura’s Bakery. Het recept vind je hier.
Vergeet niet 3 tl kaneel toe te voegen!

 

4. Spuit de boter crème met een spuitzak op elke cupcake.
5. Garneer met wat extra kaneel en een chocolade figuurtje

herfst cupcakes glutenvrij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *