Ei Lunch Paleo Recepten

Mini quiches

quiche glutenvrij

Tags:        

Quiche is het eerste gerecht geweest wat ik zelf maakte. Al vanaf dat ik een jaar of 10 was is dit een grote favoriet van me.
Ik vind bijna elke vulling lekker en ik eet het graag warm en koud.

Quiche is ook ideaal voor restjes groenten (net zoals frittata)
En een quiche meenemen voor de lunch is al helemaal lekker!
Daarom maakte ik deze mini quiches, perfect voor de lunch met daarnaast een groene salade.

Deze mini quiches zijn gluten- en lactosevrij.

mini quiches glutenvrij

Ik maakte 4 mini quiches met 2 verschillende ingrediënten.
1 met tomaatjes en de andere klassiek met prei en spekjes.

Maar ik zal je eerst het recept voor de bodem geven.
Ik had trouwens teveel deeg, je kan er met gemak 6 uithalen. (vergeet dan niet ook meer vulling te maken)

 

Recept voor de korst

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel rozemarijn
* 0,5 theelepel bakpoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Druk het deeg in de vorm zodat de bodem bedekt is en je een opstaand randje hebt
4. Bak de korst gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
5. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

 

Recept voor de vulling

Ingrediënten
* 7 cherry tomaatjes, gehalveerd
* halve prei, in reepjes gesneden
* 150 gr gerookte spekjes
* 2 eieren
* 2 el kokosmelk
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bak de spekjes met de prei in een pan.
3. Kluts de eieren met de kokosmelk en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel over 2 bodems de spekjes en prei en over de andere 2 bodems de gehalveerde tomaatjes
5. Schenk het eimengsel eroverheen.
6. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

quiche glutenvrij

    reactie

  • […] In de HelloFresh box zaten 2 kaas-spinaziebroodjes voor bij de soep. Mijn vriend had geluk en mocht ze alle twee opeten, ik at er een glutenvrije mini quiche bij (dat recept vind je hier). […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!