Ei Lunch Paleo

Mini quiches

Tags:         

You are the eggs to my bacon
mini quiches glutenvrij

Quiche is het eerste gerecht geweest wat ik zelf maakte. Al vanaf dat ik een jaar of 10 was is dit een grote favoriet van me.
Ik vind bijna elke vulling lekker en ik eet het graag warm en koud.

Quiche is ook ideaal voor restjes groenten (net zoals frittata)
En een quiche meenemen voor de lunch is al helemaal lekker!
Daarom maakte ik deze mini quiches, perfect voor de lunch met daarnaast een groene salade.

Deze mini quiches zijn gluten- en lactosevrij.

quiche glutenvrij

Ik maakte 4 mini quiches met 2 verschillende ingrediënten.
1 met tomaatjes en de andere klassiek met prei en spekjes.

Maar ik zal je eerst het recept voor de bodem geven.
Ik had trouwens teveel deeg, je kan er met gemak 6 uithalen. (vergeet dan niet ook meer vulling te maken)

 

Recept voor de korst

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel tijm
* 1 theelepel rozemarijn
* 0,5 theelepel bakpoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Druk het deeg in de vorm zodat de bodem bedekt is en je een opstaand randje hebt
4. Bak de korst gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
5. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

 

Recept voor de vulling

Ingrediënten
* 7 cherry tomaatjes, gehalveerd
* halve prei, in reepjes gesneden
* 150 gr gerookte spekjes
* 2 eieren
* 2 el kokosmelk
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Bak de spekjes met de prei in een pan.
3. Kluts de eieren met de kokosmelk en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel over 2 bodems de spekjes en prei en over de andere 2 bodems de gehalveerde tomaatjes
5. Schenk het eimengsel eroverheen.
6. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

quiche glutenvrij

    reactie

  • […] In de HelloFresh box zaten 2 kaas-spinaziebroodjes voor bij de soep. Mijn vriend had geluk en mocht ze alle twee opeten, ik at er een glutenvrije mini quiche bij (dat recept vind je hier). […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.