Paleo Recepten Vlees

Köfte ovenschotel

köfte ovenschotel

Tags:     

Dit gerecht at ik voor het eerst tijdens onze laatste vakantie in Turkije.
We eten regelmatig köfte, maar nooit de ovenschotel variant.
Het werd dus hoog tijd deze zelf ook een keer te recreëren.

De Turkse keuken vind ik heerlijk!
Bij mijn, Turkse, schoonfamilie eet ik altijd de lekkerste dingen. Gelukkig kan mijn vriend ook erg lekker koken.
Dus een beetje van mijn hem, mijn schoonmoeder en van mezelf 🙂

köfte ovenschotel

Ingrediënten voor de gehaktballetjes (köfte)
* 500 gr gehakt
* 1 ui, geraspt
* handvol verse peterselie, fijngehakt
* 1 el kekik of tijm
* 1 tl knoflook poeder
* 1 tl paprika poeder
*  zout en peper

Ingrediënten  voor de saus
* 1 blik tomatenblokjes
* handvol champignons, in plakjes
* 2 paprika’s, in grove stukken
* 2 tomaten, in grove stukken
* 1 tl kekik of tijm
* 1 teen knoflook, in kleine stukjes
* halve ui, fijngesneden
* zout en peper

* klein handje fijngesneden peterselie voor de garnering

 

Bereiding
1. Doe het gehakt, ui en de kruiden in een kom en kneed goed door.
2. Dek af en zet 1 a 2 uur in de koelkast, op die manier trekken alle smaken goed in het vlees.
3. Maak hiervan gehaktballetjes en braad ze aan in een pan.
4. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
5. Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olijfolie.
6. Voeg de champignons en paprika toe en bak even mee.
7. Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en breng op smaak met peper en zout, laat even pruttelen op middelhoog vuur.
8. Schep de saus in een ovenschaal, verdeel hier overheen de gehaktballetjes en de tomaten.
9. Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de gehaktballetjes gaar zijn)
10. Garneer met de peterselie vlak voordat je het opdient.

 

Lekker met turks brood, pasta en/of een frisse salade.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!