Vis

Zoodles met scholfilet -HelloFresh

Tags:    

zoodles met scholfilet

Al een tijdje was ik aan het wikken en wegen of ik een HelloFresh box zou bestellen.
Met een HelloFresh box haal je alle boodschappen inclusief recepten in huis.
Je kan kiezen tussen een Original Box of een Veggie Box, 3 of 5 dagen en het aantal personen.

Eigenlijk ideaal, je krijgt alles thuisbezorgd (gratis) en je hoeft voor die dagen dus niet meer na te denken over wat je gaat eten.
Alle gerechten zijn vers, gezond en afwisselend.

Maar omdat ik zo weinig mogelijk gluten eet vond ik het wat lastiger.
Vriendlief eet graag pasta/rijst/etc en als ik helemaal zelf bepaal wat ik ga eten is het makkelijker aanpassen naar een gerecht dat voor mij ook werkt.
Maar waarom nou niet tóch die box bestellen en er voor mij dan een glutenvrije versie van maken?!
Ik vermoed dat veel mensen die glutenvrij eten dit “probleem” herkennen, hiermee wil ik je laten zien dat je maar een kleine aanpassing hoeft te doen zodat je toch mee kan genieten!

hello fresh

Op zondag kreeg ik de box in huis, de Original Box voor 3 dagen voor 2 personen.
De recepten die hierbij horen zijn:
– Kipsaté en kool met rozijnen, gebakken aardappels en pinda’s
– Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas
– Winterse soep met gekleurde peen, salie en kaas-spinaziebrood

Ik werd al meteen enthousiast, want de producten zagen er heerlijk uit net als de bijbehorende recepten.
Op deze manier eet je ook weer eens iets totaal anders als wat je normaal zou maken. Ik koop bijvoorbeeld nooit scholfilet.. ik heb het zelfs nog nooit klaargemaakt!
Maar voor alles is een eerste keer 🙂

 
Vandaag deel ik mijn versie van de Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas. Het originele recept vind je hier.

zoodles met scholfilet
Ingrediënten (voor 1 persoon)
* 1 scholfilet
* 0,5 ui
* 1 teentje knoflook
* 0,5 courgette
* 1 salie blaadje
* 50 gr belegen kaas
* 20 gr veldsla
* 200 gr roma trostomaatjes
* 10 gr zonnebloempitten
* peper & zout
* olijfolie

 

Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een koekenpan en rooster de zonnebloempitten (zonder olie) en bewaar apart.
3. Maak ondertussen de courgette spaghetti (zoodles) met een julienne rasp.
4. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook
5. Snijd ondertussen de roma trostomaatjes doormidden en de salie fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak beide voor 5 minuten.
6. Voeg de courgette spaghetti, ui en knoflook toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilet op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant.
8. Verdeel de veldsla over een bord en leg in het midden de courgette spaghetti. Leg daarbovenop de scholfilet en garneer met de zonnebloempitten.

 

De andere recepten kunnen jullie ook binnenkort verwachten!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.