Diner Paleo Recepten Vis

Zoodles met scholfilet -HelloFresh

zoodles met scholfilet

Tags:    

Al een tijdje was ik aan het wikken en wegen of ik een HelloFresh box zou bestellen.
Met een HelloFresh box haal je alle boodschappen inclusief recepten in huis.
Je kan kiezen tussen een Original Box of een Veggie Box, 3 of 5 dagen en het aantal personen.

Eigenlijk ideaal, je krijgt alles thuisbezorgd (gratis) en je hoeft voor die dagen dus niet meer na te denken over wat je gaat eten.
Alle gerechten zijn vers, gezond en afwisselend.

Maar omdat ik zo weinig mogelijk gluten eet vond ik het wat lastiger.
Vriendlief eet graag pasta/rijst/etc en als ik helemaal zelf bepaal wat ik ga eten is het makkelijker aanpassen naar een gerecht dat voor mij ook werkt.
Maar waarom nou niet tóch die box bestellen en er voor mij dan een glutenvrije versie van maken?!
Ik vermoed dat veel mensen die glutenvrij eten dit “probleem” herkennen, hiermee wil ik je laten zien dat je maar een kleine aanpassing hoeft te doen zodat je toch mee kan genieten!

hello fresh

Op zondag kreeg ik de box in huis, de Original Box voor 3 dagen voor 2 personen.
De recepten die hierbij horen zijn:
– Kipsaté en kool met rozijnen, gebakken aardappels en pinda’s
– Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas
– Winterse soep met gekleurde peen, salie en kaas-spinaziebrood

Ik werd al meteen enthousiast, want de producten zagen er heerlijk uit net als de bijbehorende recepten.
Op deze manier eet je ook weer eens iets totaal anders als wat je normaal zou maken. Ik koop bijvoorbeeld nooit scholfilet.. ik heb het zelfs nog nooit klaargemaakt!
Maar voor alles is een eerste keer 🙂

Vandaag deel ik mijn versie van de Orzo met gebakken scholfilet, trostomaatjes en kaas. Het originele recept vind je hier.

zoodles met scholfilet
Ingrediënten (voor 1 persoon)
* 1 scholfilet
* 0,5 ui
* 1 teentje knoflook
* 0,5 courgette
* 1 salie blaadje
* 50 gr belegen kaas
* 20 gr veldsla
* 200 gr roma trostomaatjes
* 10 gr zonnebloempitten
* peper & zout
* olijfolie

 

Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
2. Verhit een koekenpan en rooster de zonnebloempitten (zonder olie) en bewaar apart.
3. Maak ondertussen de courgette spaghetti (zoodles) met een julienne rasp.
4. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook
5. Snijd ondertussen de roma trostomaatjes doormidden en de salie fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak beide voor 5 minuten.
6. Voeg de courgette spaghetti, ui en knoflook toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilet op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant.
8. Verdeel de veldsla over een bord en leg in het midden de courgette spaghetti. Leg daarbovenop de scholfilet en garneer met de zonnebloempitten.

 

De andere recepten kunnen jullie ook binnenkort verwachten!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!