Zoet

Papa's hemelse dadeltaart – Heavenly date pie

Tags:    

 

Fall in love with as many things as possible
dadeltaart

Zoals de naam al doet vermoeden; dit recept heb ik via mijn vader.
Hij zegt; eigenlijk moet je er niet aan beginnen, zodra je 1 stukje hebt gegeten wil je meer.

Alsof een engeltje over je tong piest ๐Ÿ™‚

Nou moet ik heel eerlijk bekennen, ik ben niet zo’n grote fan van dadels.
Maar deze taart gaat erin als zoete koek! Eenย echte guilty pleasure.

dadeltaart

Ingrediรซnten
* 225 gr.ย roomboter (ongezouten)
*ย 0,5ย cup witte basterdsuiker
* 1 ei
* 450 gr. ontpitte dadels
* 200 gr biscuitjes
* 5 el honing
* gemalen kokos

Bereiding
1. Snij de dadels in kleine stukjes en de biscuitjes in stukjes van 1 cm.
2. Smelt de roomboter in een pan en voeg de suiker toe, roer goed door tot de suiker is opgelost, haal de pan van het vuur als het opgelost is.
3. Voeg de dadels en honing toe en roer goed door.
4. Voeg al roerend het ei toe tot het een gladde massa is en breng aan de kook.
5. Meng de biscuitjes door het mengsel.
6. Vet een ovenschaal in (of bekleed deze met bakpapier) en schenk hierin het mengsel. Deze kan je eventueel uitspreiden met een warm mes.
7. Strooi de kokos eroverheen, dek af met plastic folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

dadeltaart

English recipe

Ingredients
* 225 grย butter (unsalted)
*ย 0,5ย cupย white caster sugar
* 1 egg
* 450ย depitted dates
* 200 gr biscuits
* 5 el honey
* grated coconut

Directions
1. Cut the dates in small pieces and the bisqcuits in 1 cm pieces.
2. Melt the butter in a pan and add the sugar, stirr well till all sugar is incorporated, take pan off the heat once it’s mixed well.
3. Add the dates and honey and stir to combine.
4. Put the pan on the heat again and add the egg while stirring and bring to a boil.
5. Take the pan of the heat and stirr in the biscuits.
6. Grease an ovendish and pour in the mixture.ย (you can flatten it out with a warm knife)
7. Sprinke with the grated coconut, cover with plastic foil and put in the refrigerator for at least 2 hours.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen ๐Ÿ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer ๐Ÿ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.