Recepten Zoet

Papa’s hemelse dadeltaart – Heavenly date pie

dadeltaart

Tags:    

Zoals de naam al doet vermoeden; dit recept heb ik via mijn vader.
Hij zegt; eigenlijk moet je er niet aan beginnen, zodra je 1 stukje hebt gegeten wil je meer.

Alsof een engeltje over je tong piest 🙂

Nou moet ik heel eerlijk bekennen, ik ben niet zo’n grote fan van dadels.
Maar deze taart gaat erin als zoete koek! Een echte guilty pleasure.

dadeltaart

Ingrediënten
* 225 gr. roomboter (ongezouten)
* 0,5 cup witte basterdsuiker
* 1 ei
* 450 gr. ontpitte dadels
* 200 gr biscuitjes
* 5 el honing
* gemalen kokos

Bereiding
1. Snij de dadels in kleine stukjes en de biscuitjes in stukjes van 1 cm.
2. Smelt de roomboter in een pan en voeg de suiker toe, roer goed door tot de suiker is opgelost, haal de pan van het vuur als het opgelost is.
3. Voeg de dadels en honing toe en roer goed door.
4. Voeg al roerend het ei toe tot het een gladde massa is en breng aan de kook.
5. Meng de biscuitjes door het mengsel.
6. Vet een ovenschaal in (of bekleed deze met bakpapier) en schenk hierin het mengsel. Deze kan je eventueel uitspreiden met een warm mes.
7. Strooi de kokos eroverheen, dek af met plastic folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

dadeltaart

English recipe

Ingredients
* 225 gr butter (unsalted)
* 0,5 cup white caster sugar
* 1 egg
* 450 depitted dates
* 200 gr biscuits
* 5 el honey
* grated coconut

Directions
1. Cut the dates in small pieces and the bisqcuits in 1 cm pieces.
2. Melt the butter in a pan and add the sugar, stirr well till all sugar is incorporated, take pan off the heat once it’s mixed well.
3. Add the dates and honey and stir to combine.
4. Put the pan on the heat again and add the egg while stirring and bring to a boil.
5. Take the pan of the heat and stirr in the biscuits.
6. Grease an ovendish and pour in the mixture. (you can flatten it out with a warm knife)
7. Sprinke with the grated coconut, cover with plastic foil and put in the refrigerator for at least 2 hours.

 

    3 reacties

  • mia bonekamp 13 november 2014 Beantwoord

    fijne recepten

  • Nita 13 november 2014 Beantwoord

    Hoi, leuk en lekker recept, ik wil het ook graag maken, maar hoeveel bedoel je met 0,5 cup witte basterdsuiker? Gewoon een half koffiekopje of een halve mok? Groet Nita

    • Simone 13 november 2014 Beantwoord

      Hi Nita,

      Ik heb het even voor je uitgezocht en dat is 100 gr suiker.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂