Recepten Zoet

Papa’s hemelse dadeltaart – Heavenly date pie

dadeltaart

Tags:    

Zoals de naam al doet vermoeden; dit recept heb ik via mijn vader.
Hij zegt; eigenlijk moet je er niet aan beginnen, zodra je 1 stukje hebt gegeten wil je meer.

Alsof een engeltje over je tong piest 🙂

Nou moet ik heel eerlijk bekennen, ik ben niet zo’n grote fan van dadels.
Maar deze taart gaat erin als zoete koek! Een echte guilty pleasure.

dadeltaart

Ingrediënten
* 225 gr. roomboter (ongezouten)
* 0,5 cup witte basterdsuiker
* 1 ei
* 450 gr. ontpitte dadels
* 200 gr biscuitjes
* 5 el honing
* gemalen kokos

Bereiding
1. Snij de dadels in kleine stukjes en de biscuitjes in stukjes van 1 cm.
2. Smelt de roomboter in een pan en voeg de suiker toe, roer goed door tot de suiker is opgelost, haal de pan van het vuur als het opgelost is.
3. Voeg de dadels en honing toe en roer goed door.
4. Voeg al roerend het ei toe tot het een gladde massa is en breng aan de kook.
5. Meng de biscuitjes door het mengsel.
6. Vet een ovenschaal in (of bekleed deze met bakpapier) en schenk hierin het mengsel. Deze kan je eventueel uitspreiden met een warm mes.
7. Strooi de kokos eroverheen, dek af met plastic folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

dadeltaart

English recipe

Ingredients
* 225 gr butter (unsalted)
* 0,5 cup white caster sugar
* 1 egg
* 450 depitted dates
* 200 gr biscuits
* 5 el honey
* grated coconut

Directions
1. Cut the dates in small pieces and the bisqcuits in 1 cm pieces.
2. Melt the butter in a pan and add the sugar, stirr well till all sugar is incorporated, take pan off the heat once it’s mixed well.
3. Add the dates and honey and stir to combine.
4. Put the pan on the heat again and add the egg while stirring and bring to a boil.
5. Take the pan of the heat and stirr in the biscuits.
6. Grease an ovendish and pour in the mixture. (you can flatten it out with a warm knife)
7. Sprinke with the grated coconut, cover with plastic foil and put in the refrigerator for at least 2 hours.

 

    3 reacties

  • mia bonekamp 13 november 2014 Beantwoord

    fijne recepten

  • Nita 13 november 2014 Beantwoord

    Hoi, leuk en lekker recept, ik wil het ook graag maken, maar hoeveel bedoel je met 0,5 cup witte basterdsuiker? Gewoon een half koffiekopje of een halve mok? Groet Nita

    • Simone 13 november 2014 Beantwoord

      Hi Nita,

      Ik heb het even voor je uitgezocht en dat is 100 gr suiker.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!