Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Kipsaté met spitskool -HelloFresh

kipsate met spitskool

Tags:     

Weer een heerlijk recept uit de HelloFresh box maar dan geschikt voor mensen die glutenvrij/paleo eten.
Hiermee wil ik jullie laten zien dat er maar en kleine aanpassing nodig is in een bestaand recept.
Daarnaast kunnen de mensen die wel gluten eten gewoon genieten van het originele gerecht.

Spitskool, ik zag het in de box zitten en dacht al meteen.. spitskool?!
Tja ik moet bekennen dat ik nooit met spitskool kook (tenzij het in kant en klare groentemixen zit).
Na dit recept zijn we fan en ik ga het dan ook zeker vaker op het menu zetten.

kipsate met spitskool

Dit is een recept voor 1 persoon.
Origineel was dit recept met gebakken Charlotte aardappelen. Heb je dus een vriend/vriendin/man/vrouw die wel aardappelen eet? Verdubbel dan het recept en bak voor hem/haar aardappeltjes erbij.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel
* 100 gr kippendijfilet (met saté marinade)
* 200 gr spitskool
* 20 gr gezouten pinda’s
* 20 gr rozijnen
* 1/4 rode peper, optioneel
* 1 spiesje
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rijg de kippendijfilet aan de spies. Hak de pinda’s en rozijnen grof en bewaar apart.
2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak de rode peper en koolmix 8 minuten of tot deze naar smaak zacht is. Voeg halverwege de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit ondertussen een grillpan en bak hierin de kipspies gaar.
5. Ondertussen kunnen ook de zoete aardappelblokjes met een flinke scheut olijfolie in de pan, verdeel hier overheen de paprika- en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de gebakken zoete aardappel, spitskool en kipsaté over het bord. Garneer met de pinda’s.

 

Dit gerecht smaakt erg lekker met een yoghurtsaus.
Meng hiervoor 2 el Turkse yoghurt met 1/2 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout.

 

Note: Ik maakte dit gerecht zonder de rode peper. Ik voegde 1 tl cajunkruiden toe aan de spitskool.

spitskool

 

 

    reactie

  • hamdi 17 november 2014 Beantwoord

    Dit is een erg lekker recept!!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.