Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Kipsaté met spitskool -HelloFresh

kipsate met spitskool

Tags:     

Weer een heerlijk recept uit de HelloFresh box maar dan geschikt voor mensen die glutenvrij/paleo eten.
Hiermee wil ik jullie laten zien dat er maar en kleine aanpassing nodig is in een bestaand recept.
Daarnaast kunnen de mensen die wel gluten eten gewoon genieten van het originele gerecht.

Spitskool, ik zag het in de box zitten en dacht al meteen.. spitskool?!
Tja ik moet bekennen dat ik nooit met spitskool kook (tenzij het in kant en klare groentemixen zit).
Na dit recept zijn we fan en ik ga het dan ook zeker vaker op het menu zetten.

kipsate met spitskool

Dit is een recept voor 1 persoon.
Origineel was dit recept met gebakken Charlotte aardappelen. Heb je dus een vriend/vriendin/man/vrouw die wel aardappelen eet? Verdubbel dan het recept en bak voor hem/haar aardappeltjes erbij.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel
* 100 gr kippendijfilet (met saté marinade)
* 200 gr spitskool
* 20 gr gezouten pinda’s
* 20 gr rozijnen
* 1/4 rode peper, optioneel
* 1 spiesje
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rijg de kippendijfilet aan de spies. Hak de pinda’s en rozijnen grof en bewaar apart.
2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak de rode peper en koolmix 8 minuten of tot deze naar smaak zacht is. Voeg halverwege de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit ondertussen een grillpan en bak hierin de kipspies gaar.
5. Ondertussen kunnen ook de zoete aardappelblokjes met een flinke scheut olijfolie in de pan, verdeel hier overheen de paprika- en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de gebakken zoete aardappel, spitskool en kipsaté over het bord. Garneer met de pinda’s.

 

Dit gerecht smaakt erg lekker met een yoghurtsaus.
Meng hiervoor 2 el Turkse yoghurt met 1/2 tl mosterd en breng op smaak met peper en zout.

 

Note: Ik maakte dit gerecht zonder de rode peper. Ik voegde 1 tl cajunkruiden toe aan de spitskool.

spitskool

 

 

    reactie

  • hamdi 17 november 2014 Beantwoord

    Dit is een erg lekker recept!!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!