Paleo Zoet

Chococonuts

coconuts balletjes

Tags:       

Ik heb weer een makkelijke, lekkere en gezonde snack voor jullie!
En nu het beste deel ervan; je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

Noten, chocolade en kokos; de chococonuts zijn geboren!
Of de sneeuwman keutels.. maar net wat jij leuker vind klinken 🙂

Ideaal voor een avondje snacken op de bank, lekker om mee naar het werk te nemen, maar zeker ook goed om uit te delen.
Binnen een kwartiertje zijn ze klaar, dus het kost je niet veel tijd.
Geen reden meer om niet gezond te snoepen! 🙂

chococonuts

Ingrediënten
* 300 gr hazelnoten
* 100 gr pure chocolade (ik gebruikte chocolade met 86% cacao)
* 100 gr kokosrasp

Bereiding
1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
2. Schep de hazelnoten door de chocolade; zorg dat ze helemaal bedenkt zijn met de chocolade.
3. Doe de kokosrasp in een kommetje en schep hier elke keer een lepel hazelnoten in. Roer goed door met een lepeltje tot de hazelnoten volledig bedekt zijn met de kokosrasp.
4. Leg de hazelnoten op een bakpapier en laat ze uitharden.

 

Tip; Je kan de hazelnoten met chocolade ook in rotsjes meteen op het bakpapier leggen en deze bestrooien met wat kokosrasp.

Tip; grote kans dat je nog wat gesmolten chocolade over hebt.
Snijd een appel of banaan in stukjes, deze smaken heerlijk als je ze doopt in de chocolade.

chococonuts

English recipe

Ingredients
* 300 gr hazelnuts
* 100 gr dark chocolate (I used chocolate with 86% cacao)
* 100 gr shredded coconut

Directions
1. Melt the chocolate au-bain-marie.
2. Scoop the hazelnuts in the chocolate and make sure they are entirly covered in chocolate.
3. Put the shredded coconut in a small bowl. Take a spoonfull of hazelnuts and drop them in the coconut, stirr well to devide and cover them with the coconut.
4. Place the hazelnuts on a sheet of bakingpaper and let them set.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!