Zoet

Glutenvrije Kaneelbroodjes -Foodblogswap

Tags:   

kaneelbroodjes

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan aan de Foodblogswap.
Elke foodblogger die meedoet krijgt een blog toegewezen waarvan je een recept moet namaken, maar dan wel met een eigen twist.
Ik kreeg het blog van miss-eekma toegewezen.

Na een tijdje rondneuzen op haar blog besloot ik dat ik maar eens helemaal uit mijn comfortzone moest stappen.
En dat kwam dus neer op brood bakken! Er staan verschillende lekkere recepten op (ook buiten het brood) maar ik besloot te gaan voor de kaneelbroodjes.
Mijn moeder maakte deze afgelopen jaar met kerst en ik kon er geen genoeg van krijgen.

Ik maakte de broodjes van Miss-Eekma maar dan met glutenvrij meel en aan de vulling heb ik ook wat toegevoegd. Mijn moeder gebruikte namelijk ook amandelen in de vulling en dat vond ik toch wel erg lekker.

Eigenlijk zien ze er ook niet meer uit als het originele recept (dit was namelijk een soort breekbrood) want ik maakte er broodjes van.
Wat ik persoonlijk iets handiger vind omdat ik ze dan makkelijk kan invriezen.

kaneelbroodjes

IngrediΓ«nten deeg
* 500 gr. glutenvrije bloem (ik gebruikte dezeΒ van glutenfreewebshop)
* 50 gr. suiker
* 1 zakje vanille suiker (8 gr)
* 1 zakje droge gist (7 gr)
* 0,5 tl zout
* 150 ml melk
* 50 gr boter
* 2 eieren

IngrediΓ«nten vulling
* 75 gr amandelen
* 75 gr suiker
* 50 gr boter
* 4 tl kaneel
* 2 el water

Garnering
* 1 losgeklopt ei
* 2 el suiker

Bereiding
1. Meng de bloem, suiker (50 gr), vanillesuiker, gist en het zout in een kom. Verwarm de melk in een pannetje en smelt hierin de boter (50 gr). Voeg de melk en de eieren (2)Β toe aan het bloemmengsel en kneed ca. 8 minuten met een mixer.
Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, minimaal 1 uur rijzen op een warme plek.

2. Ondertussen kan je de vulling maken;
Hak de amandelen en de suiker grof in een keukenmachine. Voeg de boter (gesmolten), kaneel en water toe en meng tot een samenhangende massa.

3. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van ongeveer 1/2 cm dik.
Smeer de vulling over de helft van je deeg.
kaneelbroodjes 1
4. Vouw het deeg dubbel en snijd het in ongeveer 10 repen. Deze rol je op en leg je op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 min rijzen.

kaneelbroodjes 2

5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi er nog een beetje suiker overheen.
7. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Hier vind je het originele recept van Miss-Eekma.
Hier vind je het originele recept van mijn moeder.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.