Ontbijt Recepten Zoet

Glutenvrije Kaneelbroodjes -Foodblogswap

kaneelbroodjes

Tags:   

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan aan de Foodblogswap.
Elke foodblogger die meedoet krijgt een blog toegewezen waarvan je een recept moet namaken, maar dan wel met een eigen twist.
Ik kreeg het blog van miss-eekma toegewezen.

Na een tijdje rondneuzen op haar blog besloot ik dat ik maar eens helemaal uit mijn comfortzone moest stappen.
En dat kwam dus neer op brood bakken! Er staan verschillende lekkere recepten op (ook buiten het brood) maar ik besloot te gaan voor de kaneelbroodjes.
Mijn moeder maakte deze afgelopen jaar met kerst en ik kon er geen genoeg van krijgen.

Ik maakte de broodjes van Miss-Eekma maar dan met glutenvrij meel en aan de vulling heb ik ook wat toegevoegd. Mijn moeder gebruikte namelijk ook amandelen in de vulling en dat vond ik toch wel erg lekker.

Eigenlijk zien ze er ook niet meer uit als het originele recept (dit was namelijk een soort breekbrood) want ik maakte er broodjes van.
Wat ik persoonlijk iets handiger vind omdat ik ze dan makkelijk kan invriezen.

kaneelbroodjes

Ingrediënten deeg
* 500 gr. glutenvrije bloem (ik gebruikte deze van glutenfreewebshop)
* 50 gr. suiker
* 1 zakje vanille suiker (8 gr)
* 1 zakje droge gist (7 gr)
* 0,5 tl zout
* 150 ml melk
* 50 gr boter
* 2 eieren

Ingrediënten vulling
* 75 gr amandelen
* 75 gr suiker
* 50 gr boter
* 4 tl kaneel
* 2 el water

Garnering
* 1 losgeklopt ei
* 2 el suiker

Bereiding
1. Meng de bloem, suiker (50 gr), vanillesuiker, gist en het zout in een kom. Verwarm de melk in een pannetje en smelt hierin de boter (50 gr). Voeg de melk en de eieren (2) toe aan het bloemmengsel en kneed ca. 8 minuten met een mixer.
Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, minimaal 1 uur rijzen op een warme plek.

2. Ondertussen kan je de vulling maken;
Hak de amandelen en de suiker grof in een keukenmachine. Voeg de boter (gesmolten), kaneel en water toe en meng tot een samenhangende massa.

3. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van ongeveer 1/2 cm dik.
Smeer de vulling over de helft van je deeg.
kaneelbroodjes 1
4. Vouw het deeg dubbel en snijd het in ongeveer 10 repen. Deze rol je op en leg je op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 min rijzen.

kaneelbroodjes 2

5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi er nog een beetje suiker overheen.
7. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Hier vind je het originele recept van Miss-Eekma.
Hier vind je het originele recept van mijn moeder.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!