Ontbijt Recepten Zoet

Glutenvrije Kaneelbroodjes -Foodblogswap

kaneelbroodjes

Tags:   

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan aan de Foodblogswap.
Elke foodblogger die meedoet krijgt een blog toegewezen waarvan je een recept moet namaken, maar dan wel met een eigen twist.
Ik kreeg het blog van miss-eekma toegewezen.

Na een tijdje rondneuzen op haar blog besloot ik dat ik maar eens helemaal uit mijn comfortzone moest stappen.
En dat kwam dus neer op brood bakken! Er staan verschillende lekkere recepten op (ook buiten het brood) maar ik besloot te gaan voor de kaneelbroodjes.
Mijn moeder maakte deze afgelopen jaar met kerst en ik kon er geen genoeg van krijgen.

Ik maakte de broodjes van Miss-Eekma maar dan met glutenvrij meel en aan de vulling heb ik ook wat toegevoegd. Mijn moeder gebruikte namelijk ook amandelen in de vulling en dat vond ik toch wel erg lekker.

Eigenlijk zien ze er ook niet meer uit als het originele recept (dit was namelijk een soort breekbrood) want ik maakte er broodjes van.
Wat ik persoonlijk iets handiger vind omdat ik ze dan makkelijk kan invriezen.

kaneelbroodjes

Ingrediënten deeg
* 500 gr. glutenvrije bloem (ik gebruikte deze van glutenfreewebshop)
* 50 gr. suiker
* 1 zakje vanille suiker (8 gr)
* 1 zakje droge gist (7 gr)
* 0,5 tl zout
* 150 ml melk
* 50 gr boter
* 2 eieren

Ingrediënten vulling
* 75 gr amandelen
* 75 gr suiker
* 50 gr boter
* 4 tl kaneel
* 2 el water

Garnering
* 1 losgeklopt ei
* 2 el suiker

Bereiding
1. Meng de bloem, suiker (50 gr), vanillesuiker, gist en het zout in een kom. Verwarm de melk in een pannetje en smelt hierin de boter (50 gr). Voeg de melk en de eieren (2) toe aan het bloemmengsel en kneed ca. 8 minuten met een mixer.
Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, minimaal 1 uur rijzen op een warme plek.

2. Ondertussen kan je de vulling maken;
Hak de amandelen en de suiker grof in een keukenmachine. Voeg de boter (gesmolten), kaneel en water toe en meng tot een samenhangende massa.

3. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van ongeveer 1/2 cm dik.
Smeer de vulling over de helft van je deeg.
kaneelbroodjes 1
4. Vouw het deeg dubbel en snijd het in ongeveer 10 repen. Deze rol je op en leg je op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek af met plasticfolie en laat ca. 20 min rijzen.

kaneelbroodjes 2

5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
6. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi er nog een beetje suiker overheen.
7. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Hier vind je het originele recept van Miss-Eekma.
Hier vind je het originele recept van mijn moeder.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.