Inspiratie Soep

Linzensoep + kortingscode HelloFresh

Tags:    

Always start out with a larger pot than what you think you need.
linzensoep
Linzensoep, ik eet altijd de lekkerste bij mijn schoonfamilie. Gemaakt door de moeder of oma des huizes.
Toen in het weekmenu van HelloFresh linzensoep zat was ik dan ook erg benieuwd of deze in de buurt zou komen van wat ik gewend ben.

De ingrediΓ«nten zijn zeker anders dan wat mijn schoonfamilie gebruikt.
Maar deze soep doet er zeker niet voor onder! Hij smaakt heerlijk en zal dus zeker vaker op het menu komen.
Daarnaast heb je deze soep in een half uurtje op tafel staan, dus geen uren in de keuken!

linzensoep

Het recept is voor 2 personen.
Eet je dit als voorgerecht, dan kan je er zeker met 4 personen van eten.

IngrediΓ«nten
* 1 ui
* 3 cm gember
* 80 gr groene linzen
* 800 ml groentebouillon
* 2 tl paprikapoeder
* 2 tl kaneel
* 200 gr zoete aardappel
* 1 courgette
* 2 tomaten
* 1 citroen
* 3 takjes bladpeterselie

Bereiding
1. Bereid de bouillon.
2. Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn.
3. Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak hierin de ui en gember 2 minuten. Voeg de groene linzen, paprikapoeder en kaneel toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon in de pan en laat afgedekt 20-25 minuten koken.
4. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaat fijn. Voeg de zoete aardappel, courgette en tomaat halverwege de kooktijd aan de soep toe.
5. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
6. Garneer met peterselie en serveer met partjes citroen.

Als je de soep te stevig vind kan je wat extra kokend water toevoegen.

 


Ben jij ook benieuwd naar HelloFresh?
Gebruik onderstaande code en ontvang €20,00 korting op je eerste box.

C72RS6

 

Om gebruik te maken van deze kortingscode moet je minimaal 2 boxen afnemen.
De abonnementen zijn flexibel wat het voor mij altijd meteen een stuk interessanter maakt!
Dit betekend dat je na de 2 boxen je abonnement makkelijk kan opzeggen. Je box tijdelijk pauzeren (als je bijvoorbeeld op vakantie gaat) is ook geen probleem.

 

 

    2 reacties

  • Anja 2 december 2014 Beantwoord

    Hmm, is ook heel anders dan de linzensoep die ik maak met rode linzen. Het klinkt wel lekker. Neem aan dat er linzen uit een potje in gaan?

    • FoodQuotes 2 december 2014 Beantwoord

      De soep is door hamdi goedgekeurd dus dat zegt wel iets πŸ™‚
      Nee gewone linzen (waren bij mij perfect gaar in 25 minuten)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.