Paleo Recepten Zoet

Merengue met kaneel en chocolade -paleo

merengue paleo

Tags:    

Merengues, iedereen kent ze wel.
Ze combineren heerlijk met chocolade of vers fruit, of allebei.

Normaal gaat er in merengues een berg suiker, dit recept gebruikt in plaats daarvan maple syrup.
Iets gezonder, of niet.. daar zijn de meningen dan weer over verdeeld.
In ieder geval vind ik persoonlijk de smaak van maple syrup heerlijk! Deze proef je goed terug in deze snoepjes.

meringues paleo

Ingrediënten
* 4 eiwitten
* 1/4 cup maple syrup (esdoorn siroop)
* 1 tl kaneel
* enkele druppels citroensap
* 100 gram extra pure chocolade

Bereiding
Zorg om te beginnen dat je een brandschone kom en mixer hebt.
1. Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.
2. Klop met de mixer de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Voeg vervolgens langzaam de maple syrup toe en klop ondertussen goed door met de mixer.
3. Spatel er voorzichtig de kaneel door. Voeg vervolgens de citroensap door en mix tot het een glad mengsel is dat stijve pieken vormt.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een spuitzak met kartelmondje om toefjes te maken met het eiwitschuim.
5. Bak de schuimpjes af in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten (afhankelijk van je oven)
6. Laat de schuimpjes compleet afkoelen (minimaal 1,5 uur) in de oven.
7. Smelt de chocolade au-bain-marie en doop hierin de schuimpjes.

 

Tip: doe een klein beetje boter op elk hoekje van je bakpapier, zo plakt het vast aan je bakplaat.
Op deze manier kan je makkelijk de schuimpjes spuiten terwijl het bakpapier op zijn plaats blijft liggen.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!