Paleo Recepten Zoet

Winterse peren uit de oven

peren uit de oven

Tags:      

Peren, kaneel, nootjes, honing en meringue.. klinkt heerlijk toch?
Nou laat ik je vertellen; dat is het ook!

Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes-mens. Over het algemeen eten wij eigenlijk zelfs nooit toetjes thuis.
Maar voor deze peren maak ik graag een uitzondering.
Ze vallen licht op de maag en doen het dus ook goed na een flinke maaltijd.

Een heerlijk nagerecht in de winter door de kaneel.
Eet ze vooral als ze nog warm zijn, dan zijn ze op hun allerbest.

peren uit de oven

Onderstaand recept is voor 1 peer.
Ik garneerde ze met kaneel meringues, maar zonder zijn ze ook heerlijk!

Ingrediënten
* 1 rijpe peer
* 2 tl honing
* 1 tl kaneel
* 1 el hazelnoten
* kaneel meringues (zie recept)

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de peer doormidden en haal het klokhuis eruit. (ik gebruikte hiervoor een meloenbolletjes schep) Snijd van de bolle kant een klein stukje zodat de peren recht blijven liggen. Leg de peren op het bakpapier.
3. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de 2 peren. Bestrooi de peren met de kaneel en de honing.
4. Bak de peren 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Bestrooi met verkruimelde kaneel meringues net voordat je ze serveert.

Tip: In plaats van hazelnoten smaken walnoten hier ook heerlijk bij.

peren uit de oven

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!