Groenten Hartige snacks Paleo Recepten

Gemarineerde champignons

gemarineerde champignons

Tags:     

Al tijden heb ik een haat-liefde verhouding met champignons. Hoe lekker ik ze ook vind.. De ene keer gaat alles goed en de andere keer.. nou ja, flinke buikpijn dus! Maar goed, ondanks dat eet ik dus af en toe wel champignons.

Dit is een erg smakelijk bijgerecht. Lekker bij een stukje vlees, maar natuurlijk ook heerlijk op een vegetarisch menu.
Of bij een tapasavondje.. Door een salade.. De mogelijkheden zijn eindeloos.

gemarineerde champignons

Het onderstaande recept is voor 250 gram champignons.
Ik zou aanraden er het dubbele van te maken als je met meer dan 2-3 personen bent.

Ingrediënten
* 250 gr champignons
* 5,5 el olijfolie
* 4 takjes verse rozemarijn
* 1 flinke teen knoflook
* 2 tl citroensap
* zout & peper

Bereiding
1. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd in kwarten.
2. Meng in een kommetje de olijfolie, afgeriste rozemarijn, uitgeperste knoflook en de citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
3. Doe de champignons met de dressing in een ziplock-bag (of iets anders wat je goed kan afsluiten) en schud de zak zodat alle champignons bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 30 minuten staan.
4. Bak de champignons met een marinade in een pan tot ze gaar zijn.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!