Groenten Lunch Paleo Salades

Salade met zoete aardappel, spekjes en appel

salade van zoete aardappel, spekjes en appel

Tags:     

Het sneeuwt!! Yay!! Ik ben een grote fan van sneeuw.
Vriendlief maakte me vanochtend om 7 uur wakker dat het gesneeuwd had, op iedere andere zaterdag zou ik er niet zo blij mee zijn dat hij me zo vroeg wakker maakt. Vandaag is het hem vergeven.
Natuurlijk moest ik het meteen even zien. Maar daarna ben ik toch maar weer het warme bed in gekropen.

Alles krijgt een compleet andere dimensie door sneeuw.
Het is stil, het knispert en alles ziet er zo mooi uit… heerlijk!

Als het koud is buiten kan ik echt genieten van een lauwwarme salade.
Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hartige, zoute en zoete salade.

appel met honing

De ingrediënten heb ik niet precies afgewogen, onderstaande is bij benadering voor 1 persoon.
Natuurlijk weet jij zelf het beste hoeveel er in jouw huis per persoon gegeten wordt.

Ingrediënten
* 1 appel (ik gebruikte pink lady)
* 0,5 zoete aardappel
* 2 el spekjes
* 2 handenvol gemengde salade
* 0,5 tl paprikapoeder
* 0,25 tl knoflookpoeder
* 1 el honing
* 1 tl kokosolie

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel op middelhoog vuur. Voeg als ze bijna gaar zijn de paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met een klein snufje zout.
2. Bak ondertussen de spekjes.
3. Laat de zoete aardappel en spekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
4. Snijd van de appel de bovenkant en onderkant af, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd het middelste gedeelte van de appel in plakken van ongeveer 0,5 cm.
5. Verdeel de salade over een schaal, zet de appel in het midden en verdeel de zoete aardappel en spekjes over de schaal.
6. Besprenkel met honing.

salade van zoete aardappel, spekjes en appel

Deze salade is heerlijk als lunch of bijgerecht.
Natuurlijk kan je deze ook makkelijk meenemen naar je werk. Neem dan de honing apart mee.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.