Groenten Lunch Paleo

Salade met zoete aardappel, spekjes en appel

Tags:      

salade zoete aardappel, spekjes, appel

Het sneeuwt!! Yay!! Ik ben een grote fan van sneeuw.
Vriendlief maakte me vanochtend om 7 uur wakker dat het gesneeuwd had, op iedere andere zaterdag zou ik er niet zo blij mee zijn dat hij me zo vroeg wakker maakt. Vandaag is het hem vergeven.
Natuurlijk moest ik het meteen even zien. Maar daarna ben ik toch maar weer het warme bed in gekropen.

Alles krijgt een compleet andere dimensie door sneeuw.
Het is stil, het knispert en alles ziet er zo mooi uit… heerlijk!

Als het koud is buiten kan ik echt genieten van een lauwwarme salade.
Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hartige, zoute en zoete salade.

appel met honing

De ingrediënten heb ik niet precies afgewogen, onderstaande is bij benadering voor 1 persoon.
Natuurlijk weet jij zelf het beste hoeveel er in jouw huis per persoon gegeten wordt.

Ingrediënten
* 1 appel (ik gebruikte pink lady)
* 0,5 zoete aardappel
* 2 el spekjes
* 2 handenvol gemengde salade
* 0,5 tl paprikapoeder
* 0,25 tl knoflookpoeder
* 1 el honing
* 1 tl kokosolie

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel op middelhoog vuur. Voeg als ze bijna gaar zijn de paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met een klein snufje zout.
2. Bak ondertussen de spekjes.
3. Laat de zoete aardappel en spekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
4. Snijd van de appel de bovenkant en onderkant af, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd het middelste gedeelte van de appel in plakken van ongeveer 0,5 cm.
5. Verdeel de salade over een schaal, zet de appel in het midden en verdeel de zoete aardappel en spekjes over de schaal.
6. Besprenkel met honing.

salade van zoete aardappel, spekjes en appel

Deze salade is heerlijk als lunch of bijgerecht.
Natuurlijk kan je deze ook makkelijk meenemen naar je werk. Neem dan de honing apart mee.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.