Groenten Lunch Paleo Salades

Salade met zoete aardappel, spekjes en appel

salade van zoete aardappel, spekjes en appel

Tags:     

Het sneeuwt!! Yay!! Ik ben een grote fan van sneeuw.
Vriendlief maakte me vanochtend om 7 uur wakker dat het gesneeuwd had, op iedere andere zaterdag zou ik er niet zo blij mee zijn dat hij me zo vroeg wakker maakt. Vandaag is het hem vergeven.
Natuurlijk moest ik het meteen even zien. Maar daarna ben ik toch maar weer het warme bed in gekropen.

Alles krijgt een compleet andere dimensie door sneeuw.
Het is stil, het knispert en alles ziet er zo mooi uit… heerlijk!

Als het koud is buiten kan ik echt genieten van een lauwwarme salade.
Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hartige, zoute en zoete salade.

appel met honing

De ingrediënten heb ik niet precies afgewogen, onderstaande is bij benadering voor 1 persoon.
Natuurlijk weet jij zelf het beste hoeveel er in jouw huis per persoon gegeten wordt.

Ingrediënten
* 1 appel (ik gebruikte pink lady)
* 0,5 zoete aardappel
* 2 el spekjes
* 2 handenvol gemengde salade
* 0,5 tl paprikapoeder
* 0,25 tl knoflookpoeder
* 1 el honing
* 1 tl kokosolie

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel op middelhoog vuur. Voeg als ze bijna gaar zijn de paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Breng op smaak met een klein snufje zout.
2. Bak ondertussen de spekjes.
3. Laat de zoete aardappel en spekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
4. Snijd van de appel de bovenkant en onderkant af, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd het middelste gedeelte van de appel in plakken van ongeveer 0,5 cm.
5. Verdeel de salade over een schaal, zet de appel in het midden en verdeel de zoete aardappel en spekjes over de schaal.
6. Besprenkel met honing.

salade van zoete aardappel, spekjes en appel

Deze salade is heerlijk als lunch of bijgerecht.
Natuurlijk kan je deze ook makkelijk meenemen naar je werk. Neem dan de honing apart mee.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!