Groenten Recepten Salades

Salade met gebakken champignons en feta -foodblogswap

salade met champognons en feta

Tags:     

Deze maand kreeg ik de blog van Three girls, one kitchen! toegewezen voor de foodblogswap.
Door de naam zou je denken dat het een blog is van 3 dames, maar het blijken er toch echt maar 2 te zijn; Naomi en Robin.

Voor de foodblogswap doe ik graag een stapje uit mijn comfortzone (zoals met de kaneelbroodjes vorige keer)
Ondanks dat een salade niet buiten mijn comfortzone is, is deze combinatie dat wel!
Toen ik de combinatie zag van gebakken champignons en feta had ik mijn twijfels, ik vond het een beetje een rare combinatie.

Maar, wat is dit heerlijk zeg!
Zo lekker zelfs dat we het zelfs 2 dagen achter elkaar hebben gegeten..

salade champignons en feta

Het originele recept van de dames vind je hier.
Ik heb natuurlijk wat veranderingen aangebracht 🙂

Onderstaand recept is een bijgerecht voor 2 personen.
Of een maaltijdsalade voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 1 zak gemengde salade
* 1 ui
* 1 bakje champignons
* halve rode paprika
* handjevol gele/rode tomaatjes
* 1 el balsamico
* 1 teentje knoflook
* 100 gr feta
* peper en zout
* olijfolie

Bereiding
1. Snijd de ui in ringen, de champignons in kwarten, de paprika in reepjes en pers de knoflook.
2. Verhit kokos/olijfolie in een pan en bak hierin de uienringen en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
3. Voeg 1 el balsamico en de paprika toe aan de champignons en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Laat deze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
4. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze over de salade. Verdeel het champignonmengsel over de salade en verbrokkel hierover de feta.
5. Besprenkel met olijfolie en versgemalen peper.

salade met champognons en feta

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!