Diner Recepten Vlees

Stoofpot met bier

stoofpotje met bier

Tags:   

Parijs 2009, met mijn moeder en zusje hadden we een heerlijk lang meiden-weekend in de winter.
Daar at ik de lekkerste boeuf-bourguignon.
Als het winter wordt, helemaal als het sneeuwt, denk ik vaak terug aan Parijs. Gezelligheid, lekker eten.. ja stuur mij maar terug!Tegenwoordig verbind ik elk stoofpotje in gedachten met Parijs.

Vriendlief vroeg of ik een keer een stoofpotje met bokbier wilde maken. Geen probleem natuurlijk!
Ik begon met een bestaand recept van internet, het was wel lekker.. maar het miste toch net dat beetje extra.
Dus heb ik mijn eigen versie van deze klassieker gemaakt.

stoofpotje met bier

Ingrediënten
* 600 gr riblappen, in stukken van ongeveer 3×3 cm
* 2 uien, in halve ringen
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* 1 tl karwijzaad
* 2 laurierblaadjes
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 2 winterwortels, in plakken
* 250 gr champignons, gehalveerd
* 1 flesje bokbier
* 1 potje zilveruitjes, uitgelekt
* 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld

Bereiding
1. Verhit een klontje boter in de pan en bak stukjes riblap rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg de tijm, oregano, karwijzaad, champignons en wortel toe en bak enkele minuten mee op middelhoog vuur.
3. Voeg het flesje bier scheutje voor scheutje toe en de laurierblaadjes. Laat sudderen met de deksel op de pan.
4. Na ongeveer 2 uur mogen de zilveruitjes en de peperkoek bij de stoofpot. Breng goed op smaak met zout en peper.
5. Laat nu minimaal nog 3 uur sudderen.
Proef een half uurtje voor serveren of de stoofpot goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

 

Stoofvlees wordt lekkerder naarmate het langer op het vuur staat.
Bij mij stond het zeker 8 uur te pruttelen op een laag vuur. Gebruik eventueel een verdeelplaatje om de warmte goed te verdelen.

stoofpotje met bier

Met dit gerecht doe ik mee aan het Foodblog event van Januari
Deze keer is het thema: Verbinding.

    2 reacties

  • Anja 7 januari 2015 Beantwoord

    Het ziet er weer lekker uit Simone. Vooral in de winter denk ik ook vaak terug aan het weekendje Parijs!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!