Vlees

Stoofpot met bier

Tags:     

Let’s bring people together
stoofpotje met bier

Parijs 2009, met mijn moeder en zusje hadden we een heerlijk lang meiden-weekend in de winter.
Daar at ik de lekkerste boeuf-bourguignon.
Als het winter wordt, helemaal als het sneeuwt, denk ik vaak terug aan Parijs. Gezelligheid, lekker eten.. ja stuur mij maar terug!Tegenwoordig verbind ik elk stoofpotje in gedachten met Parijs.

Vriendlief vroeg of ik een keer een stoofpotje met bokbier wilde maken. Geen probleem natuurlijk!
Ik begon met een bestaand recept van internet, het was wel lekker.. maar het miste toch net dat beetje extra.
Dus heb ik mijn eigen versie van deze klassieker gemaakt.

stoofpotje met bier

Ingrediënten
* 600 gr riblappen, in stukken van ongeveer 3×3 cm
* 2 uien, in halve ringen
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* 1 tl karwijzaad
* 2 laurierblaadjes
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 2 winterwortels, in plakken
* 250 gr champignons, gehalveerd
* 1 flesje bokbier
* 1 potje zilveruitjes, uitgelekt
* 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld

Bereiding
1. Verhit een klontje boter in de pan en bak stukjes riblap rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg de tijm, oregano, karwijzaad, champignons en wortel toe en bak enkele minuten mee op middelhoog vuur.
3. Voeg het flesje bier scheutje voor scheutje toe en de laurierblaadjes. Laat sudderen met de deksel op de pan.
4. Na ongeveer 2 uur mogen de zilveruitjes en de peperkoek bij de stoofpot. Breng goed op smaak met zout en peper.
5. Laat nu minimaal nog 3 uur sudderen.
Proef een half uurtje voor serveren of de stoofpot goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

 

Stoofvlees wordt lekkerder naarmate het langer op het vuur staat.
Bij mij stond het zeker 8 uur te pruttelen op een laag vuur. Gebruik eventueel een verdeelplaatje om de warmte goed te verdelen.

stoofpotje met bier

Met dit gerecht doe ik mee aan het Foodblog event van Januari
Deze keer is het thema: Verbinding.

    2 reacties

  • Anja 7 januari 2015 Beantwoord

    Het ziet er weer lekker uit Simone. Vooral in de winter denk ik ook vaak terug aan het weekendje Parijs!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.