Diner Recepten Vlees

Stoofpot met bier

stoofpotje met bier

Tags:   

Parijs 2009, met mijn moeder en zusje hadden we een heerlijk lang meiden-weekend in de winter.
Daar at ik de lekkerste boeuf-bourguignon.
Als het winter wordt, helemaal als het sneeuwt, denk ik vaak terug aan Parijs. Gezelligheid, lekker eten.. ja stuur mij maar terug!Tegenwoordig verbind ik elk stoofpotje in gedachten met Parijs.

Vriendlief vroeg of ik een keer een stoofpotje met bokbier wilde maken. Geen probleem natuurlijk!
Ik begon met een bestaand recept van internet, het was wel lekker.. maar het miste toch net dat beetje extra.
Dus heb ik mijn eigen versie van deze klassieker gemaakt.

stoofpotje met bier

Ingrediënten
* 600 gr riblappen, in stukken van ongeveer 3×3 cm
* 2 uien, in halve ringen
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* 1 tl karwijzaad
* 2 laurierblaadjes
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 2 winterwortels, in plakken
* 250 gr champignons, gehalveerd
* 1 flesje bokbier
* 1 potje zilveruitjes, uitgelekt
* 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld

Bereiding
1. Verhit een klontje boter in de pan en bak stukjes riblap rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg de tijm, oregano, karwijzaad, champignons en wortel toe en bak enkele minuten mee op middelhoog vuur.
3. Voeg het flesje bier scheutje voor scheutje toe en de laurierblaadjes. Laat sudderen met de deksel op de pan.
4. Na ongeveer 2 uur mogen de zilveruitjes en de peperkoek bij de stoofpot. Breng goed op smaak met zout en peper.
5. Laat nu minimaal nog 3 uur sudderen.
Proef een half uurtje voor serveren of de stoofpot goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

 

Stoofvlees wordt lekkerder naarmate het langer op het vuur staat.
Bij mij stond het zeker 8 uur te pruttelen op een laag vuur. Gebruik eventueel een verdeelplaatje om de warmte goed te verdelen.

stoofpotje met bier

Met dit gerecht doe ik mee aan het Foodblog event van Januari
Deze keer is het thema: Verbinding.

    2 reacties

  • Anja 7 januari 2015 Beantwoord

    Het ziet er weer lekker uit Simone. Vooral in de winter denk ik ook vaak terug aan het weekendje Parijs!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂