Paleo Recepten Soep Vis

Vissoep met venkel, prei en paprika

vissoep met prei en venkel

Tags:     

Dit is een gerecht dat in de HelloFresh box zat en ik heb aangepast zodat dit binnen Paleo past.
Natuurlijk kon ik het ook niet laten er nog wat extra groente in te doen 🙂
Vissoep had ik echter nog nooit gegeten, maar wat was dit lekker zeg!
Mij maak je sowieso altijd wel blij met een soepje. Waarom ik daar dan nog nooit vis aan heb toegevoegd weet ik eigenlijk ook niet.
Zo blijf je leren!

vissoep met prei en venkel

Dat is meteen ook 1 van de redenen dat ik blij ben met onze 3-dagen box.
Regelmatig staat er hier iets op het menu wat we anders nooit eten.
Nu moet ik wel meteen zeggen dat ik de box niet elke week heb, ik kijk namelijk altijd even van tevoren wat erin zit. Soms spreken de gerechten met echt niet aan, soms is het varkensvlees (wat vriendlief niet eet). Ideaal dus dat ik per week kan beslissen of we de box wel of niet willen ontvangen.

Onderstaand recept is als maaltijd voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel
* 1 blik tomatenblokjes
* 100 ml kokosmelk
* 1 venkel
* 1 gele paprika
* 1 prei
* 5 takjes bladpeterselie
* 2 heekfilets (of kabeljauw)
* 1 liter visbouillon (deze kan je ook vervangen door kippenbouillon, dan wordt de soep iets minder “vissig”)
* kokosolie

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
2. Verhit kokosolie in een soeppan en bak hierin de aardappel 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
3. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de prei in dunne ringen en hak 3 takjes peterselie fijn. Voeg de groenten en peterselie toe als de soep 5 minuten heeft gekookt.
4. Snijd de heekfilet in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm en voeg deze toe aan de soep na 10 minuten.
5. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de overgebleven peterselie.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!