Paleo Soep Vis

Vissoep met venkel, prei en paprika

Tags:       

I know they say there’s plenty of fish in the sea, but I think you’re my Nemo
vissoep met prei en venkel

Dit is een gerecht dat in de HelloFresh box zat en ik heb aangepast zodat dit binnen Paleo past.
Natuurlijk kon ik het ook niet laten er nog wat extra groente in te doen ๐Ÿ™‚
Vissoep had ik echter nog nooit gegeten, maar wat was dit lekker zeg!
Mij maak je sowieso altijd wel blij met een soepje. Waarom ik daar dan nog nooit vis aan heb toegevoegd weet ik eigenlijk ook niet.
Zo blijf je leren!

vissoep met prei en venkel

Dat is meteen ook 1 van de redenen dat ik blij ben met onze 3-dagen box.
Regelmatig staat er hier iets op het menu wat we anders nooit eten.
Nu moet ik wel meteen zeggen dat ik de box niet elke week heb, ik kijk namelijk altijd even van tevoren wat erin zit. Soms spreken de gerechten met echt niet aan, soms is het varkensvlees (wat vriendlief niet eet). Ideaal dus dat ik per week kan beslissen of we de box wel of niet willen ontvangen.

Onderstaand recept is als maaltijd voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4 personen

Ingrediรซnten
* 1 zoete aardappel
* 1 blik tomatenblokjes
* 100 ml kokosmelk
* 1 venkel
* 1 gele paprika
* 1 prei
* 5 takjes bladpeterselie
* 2 heekfilets (of kabeljauw)
* 1 liter visbouillon (deze kan je ook vervangen door kippenbouillon, dan wordt de soep iets minder “vissig”)
* kokosolie

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
2. Verhit kokosolie in een soeppan en bak hierin de aardappel 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
3. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de prei in dunne ringen en hak 3 takjes peterselie fijn. Voeg de groenten en peterselie toe als de soep 5 minuten heeft gekookt.
4. Snijd de heekfilet in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm en voeg deze toe aan de soep na 10 minuten.
5. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de overgebleven peterselie.

vissoep met prei en venkel

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen ๐Ÿ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer ๐Ÿ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.