Groenten Paleo

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Tags:     

Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi. (ondanks mijn grote liefde voor kaas)
Eigenlijk maak je me met gewoon gekookte bloemkool nog steeds niet echt blij.
Ik vind het dan vooral lekker er wat extra smaakmakers aan toe te voegen.

Deze bloemkool uit de oven is lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht.
Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.

Bloemkool uit de oven

Ingrediรซnten
* 1 bloemkool
*ย 4 el olijfolie
*ย 2 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom.
3. Meng in een klein kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper & zout. Giet dit over de bloemkool en schep goed door zodat elk roosje bedekt is met het oliemengsel.
4. Verdeel de bloemkool roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

    3 reacties

  • […] Geroosterde bloemkool | FoodQuotes […]

  • Beata 14 januari 2015 Beantwoord

    Moet bloemkool eerst gekookt worden? Binnen 15 min in de oven wordt hij niet gaar/zacht ben ik bang…

    • Simone 14 januari 2015 Beantwoord

      In principe kun je bloemkool rauw eten. Met dit recept maak je inderdaad geen zachte maar knapperige bloemkool.
      Uiteraard kun je de bloemkool even voorkoken als je deze lekkerder vindt als hij wat zachter is

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral hรฉรฉl veel fotoโ€™s mee en dan uiteraard vooral van eten ๐Ÿ˜‹.
Ik vertel je er wat meer over op mโ€™n blog. Directe link in bio en stories!