Groenten Paleo

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Tags:     

Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi. (ondanks mijn grote liefde voor kaas)
Eigenlijk maak je me met gewoon gekookte bloemkool nog steeds niet echt blij.
Ik vind het dan vooral lekker er wat extra smaakmakers aan toe te voegen.

Deze bloemkool uit de oven is lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht.
Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.

Bloemkool uit de oven

Ingrediënten
* 1 bloemkool
* 4 el olijfolie
* 2 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom.
3. Meng in een klein kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper & zout. Giet dit over de bloemkool en schep goed door zodat elk roosje bedekt is met het oliemengsel.
4. Verdeel de bloemkool roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

    3 reacties

  • […] Geroosterde bloemkool | FoodQuotes […]

  • Beata 14 januari 2015 Beantwoord

    Moet bloemkool eerst gekookt worden? Binnen 15 min in de oven wordt hij niet gaar/zacht ben ik bang…

    • Simone 14 januari 2015 Beantwoord

      In principe kun je bloemkool rauw eten. Met dit recept maak je inderdaad geen zachte maar knapperige bloemkool.
      Uiteraard kun je de bloemkool even voorkoken als je deze lekkerder vindt als hij wat zachter is

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)