Groenten Paleo

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Tags:     

Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi. (ondanks mijn grote liefde voor kaas)
Eigenlijk maak je me met gewoon gekookte bloemkool nog steeds niet echt blij.
Ik vind het dan vooral lekker er wat extra smaakmakers aan toe te voegen.

Deze bloemkool uit de oven is lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht.
Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.

Bloemkool uit de oven

Ingrediënten
* 1 bloemkool
* 4 el olijfolie
* 2 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom.
3. Meng in een klein kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper & zout. Giet dit over de bloemkool en schep goed door zodat elk roosje bedekt is met het oliemengsel.
4. Verdeel de bloemkool roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

    3 reacties

  • […] Geroosterde bloemkool | FoodQuotes […]

  • Beata 14 januari 2015 Beantwoord

    Moet bloemkool eerst gekookt worden? Binnen 15 min in de oven wordt hij niet gaar/zacht ben ik bang…

    • Simone 14 januari 2015 Beantwoord

      In principe kun je bloemkool rauw eten. Met dit recept maak je inderdaad geen zachte maar knapperige bloemkool.
      Uiteraard kun je de bloemkool even voorkoken als je deze lekkerder vindt als hij wat zachter is

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories